Menighedsfakultetet inviterer til studiepraktikdag den 27. oktober

Fakultetsleder på Menighedsfakultetet, Thomas Bjerg Mikkelsen.

Landets biskopper har længe råbt op om præstemangel – især i landets yderområder. Et initiativ til at løsne op for det er studiepraktikdag på Menighedsfakultetet i Aarhus.

Menighedsfakultetet leverer præster som aldrig før; men efterspørgslen er så stor, at de ikke kan levere alle dem, som efterspørges.

Derfor er det en målsætning på Menighedsfakultetet at øge antallet af teologistuderende på FIUC-Aarhus, som er en norsk teologiuddannelse, der har til huse på Menighedsfakultetet. Forkortelsen FIUC står for Fjellhaug International University College.

Med 25 nye bachelorstuderende og 15 nye enkeltfagsstuderende i august går det den rigtige vej, men Menighedsfakultetet vil gerne op på 32 bachelorstuderende ved næste optag i 2023.

Studiepraktik 27/10

For at hjælpe potentielle studerende til at vurdere, om teologistudiet er noget for dem, inviterer FIUC-Aarhus til studiepraktik onsdag den 27. oktober. Her kan alle interesserede følge undervisningen og opleve studiemiljøet på egen krop.

Og det kan være lige det, der skal til for at blive afklaret i sit fremtidige studievalg. Det har Sissel Eline Jørgensen, som studerer teologi på 2019-holdet på FIUC-Aarhus, erfaret:

– Studiepraktik på Menighedsfakultetet er et enormt godt tilbud, hvis du overvejer at læse teologi. Du får lov til at opleve atmosfæren og være en del af hverdagen for en dag, taler med de studerende og sidder med til undervisningen, hvor man bare mærker, hvordan alle brænder for teologien!

Norsk på dansk

Selv om FIUC-Aarhus er en norsk uddannelse, foregår den på dansk ved danske undervisere fra Menighedsfakultetet, og den tjener til at opfylde Menighedsfakultetets mål: på folkekirkens trosgrundlag at uddanne kvalificerede og engagerede præster og andre ledere til kirke og mission.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fakultetsleder Thomas Bjerg Mikkelsen siger:

– Vi tilbyder en akademisk uddannelse på højt niveau, som er etableret i en kirkelig ramme. Vi håber, at rigtigt mange vil søge ind på vores uddannelse og blive en del af et unikt studiemiljø. Studiepraktikken giver en optimal indføring i, hvad studiet indebærer.

For ungdomsuddannelser

Tilbuddet om studiepraktik er særligt relevant for alle, som er i gang med sidste år af en gymnasial uddannelse (STX, HTX, HHX eller HF), eller som har afsluttet den for nylig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Studiepraktikken giver mulighed for at følge undervisningen i en række fag, møde studerende og lærere og få svar på uddannelsesrelaterede spørgsmål. Studiepraktik på Menighedsfakultetet er således en oplagt mulighed for at afprøve, om et teologistudium med en kirkelig profil er noget for en.

Studiepraktikken finder sted onsdag d. 27.10 kl. 9.30-15.30.

Man kan læse mere på teologi.dk. Tilmelding senest mandag den 25. oktober.