Bonden fra Thy blev missionær og hoteldirektør

– Jeg er oprindelig en ”bonde” fra Thy, men brød forholdsvis tidligt op fra min hjemegn, og min livsbane blev ikke landmand, fortæller Bjarne Hvidberg, som fyldte 60 år den 27.10.

Bjarne Hvidberg har været ansat i missionen, siden han var 19 år. Dels Indenlandsk Sømandsmission og dels Indre Mission. Han har derfor boet i Skagen, København, Hundested, Hadsund, Aarhus, Svendborg og bor nu midt mellem Varde og Ølgod, langt væk fra gadelygternes skær, som han siger.

Fra 1999 – 2012 var Bjarne og Vibeke direktørpar på hotellet Stella Maris, og det gav mange forskellige kontakter og berøringsflader til vidt forskellige mennesker over hele landet, samt samarbejde med andre hoteller og turistforeninger. Og ind imellem har Bjarne og Vibeke også været rejseledere på mange Felix-ture siden 1984.

Bjarne Hvidberg var i 18 år medlem af hovedbestyrelsen i Blå Kors, hvilket også medførte bestyrelsesarbejde for en række af Blå Kors’ institutioner. Han har også siddet i en række menighedsråd. Og så er han formand for Østbækhjemmet i Ølgod, der er en del af Kristelig Handicapforening.

– Det er og har været spændende at kombinere missionærgerningen med det diakonale, ofte i samspil med det offentlige, fortæller han.

Vibeke har været hjemmearbejdende, mens deres fire børn havde brug for det, og har siden haft forskellige job.

Bjarne kobler bedst af fra arbejdet med vedligeholdelse af hus, have, høns og nogle veterankøretøjer. Han har været formand for den kristne veteranbilklub KV316.