Tilfældigt møde i Dublin

Gudsoplevelser med Per Bracher

Tina Wirtz følte sig ledt til at tale med en ”tilfældig” pige i Dublin.

– Jeg har lyst til at fortælle om en oplevelse, jeg har fra min hverdag. En oplevelse med Gud midt i min hverdag, siger Tina Wirtz.

– I sommerferien var jeg på ferie i Dublin med min familie. Det var en lidt øv dag: Det var regnvejr, koldt og trist.

Jeg var på vej over et lyskryds, og jeg fik øje på en pige, der stod på den anden side af lyskrydset. Hun så rigtig ked ud af det, og jeg fik en indskydelse; jeg oplevede det som en Helligånds-indskydelse. Det var, at jeg skulle gå over og opmuntre og snakke med hende.

Jeg prøvede på at finde på undskyldninger. ”Han må sende en anden, jeg har ikke lige tid til det der.” Men mens jeg var på vej over lyskrydset, oplevede jeg, at jeg skulle gøre det. Så jeg går hen til pigen og får snakket lidt med hende. Hun afviser mig til at starte med, hun har ikke brug for mig, siger hun, og jeg skal bare smutte videre. Jeg får blødt hende lidt op, og det kommer frem i samtalen, at hun er fra Danmark, hvilket bliver en kæmpe opmuntring for hende, at jeg står lige der og kunne tale hendes sprog, og jeg kunne hjælpe hende videre.

Hun var faret vild og var rigtig trist og ked af det. Jeg fik hjulpet hende på vej til at finde derhen, hvor hun havde brug for at finde hen. Det blev bare en rigtig stærk oplevelse for mig, at Gud kan bruge dig og mig til helt almindelige hverdagssituationer, og han kunne bruge mig lige der midt i Dublin, til en helt basal ting, som at hjælpe en pige med at finde vej, da hun følte sig helt faret vild.

Per Bracher filmer Gudsoplevelser