25 års jubilæum i Luthersk Mission

Christian Haahr Andersen

Christian Haahr Andersen har gennem et kvart århundrede været ansat i forskellige stillinger i Luthersk Mission.

Mandag den 15. november har cand.theol., tidligere Etiopien-missionær og nu leder af værestedet Café Kilden i Herning, Christian Haahr Andersen, haft 25 års ansættelse i Luthersk Mission (LM).

Den kommende jubilar har været ansat ad flere omgange – først som missionær på Fyn og fra 1983-1992 og igen 1996-97 som missionær i Etiopien.

Siden august 2010 har han været ansat af LM i Vestjylland som leder af Café Kilden i Herning, der er et værested for mennesker, som har oplevet vanskeligheder og udfordringer i livet.

Vestjysk LM’er

Christian Haahr Andersen er født og opvokset i Sædding ved Skjern, hvor han blev uddannet som lagerforvalter i et VVS-firma.

Han er gift med Ingrid, og de gik begge på Luthersk Missions Højskole i Hillerød. Siden gik han på det første hold på LM’s daværende missionsskole, hvorfra han blev uddannet i 1980 og udstationeret som pionermissionær på Fyn.

Missionær i Etiopien

I januar 1983 rejste Christian og Ingrid Haahr Andersen og parrets ældste barn til Etiopien, hvor Christian arbejdede med evangeliserende opgaver for den lutherske kirke i landet.

Han deltog i det diakonale hjælpearbejde, blandt andet i Galta i det sydlige Etiopien, hvor han var med i et projekt med at sætte en mølle op til landsbyens beboere, så de kunne få malet mel.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hans hustru, Ingrid, der er uddannet sygeplejerske, hjalp ud over at passe familiens fire børn også med i kirkens kvindearbejde.

Leder på værested

Derefter begyndte han at læse teologi på Aarhus Universitet, kun afbrudt af et enkelt år som missionær i Etiopien.

Han blev uddannet teolog i 2000, hvorefter familien bosatte sig i Herning. Her havde han flere midlertidige ansættelser som sognepræst, indtil han i 2010 blev ansat på Café Kilden.
Der er åbent tre dage om ugen, hvor mennesker, der har brug for et fællesskab, kan komme og få en kop kaffe, et måltid mad og en snak.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Her får jeg lov til at kombinere det teologiske med det praktiske. Som vi siger på Café Kilden, er vi med til både at give livshjælp og troshjælp, fordi der både er tid til at give mennesker omsorg og nærvær og være sammen om Guds ord i en andagt”.