Gospelkoncerter for skoleelever melder alt udsolgt

I Esbjerg er to koncerter med GospelFamily udsolgt, og andre steder i Jylland er det tæt på.

Foto: Ludmilla Parsyack

– COVID-19 er noget af det mest stressende, en korforening kan komme ud for!

Det siger korleder Torben S. Callesen fra GospelFamily i Aabenraa, der samtidig glæder sig over udsolgte koncerter.

5000 skolelever tilmeldt

– Lige nu har vi et samarbejde omkring skolekoncerter i Esbjerg Musikhus, Sønderjyllandshallen og Grejsdalens Efterskole. De to koncerter i Musikhuset Esbjerg er fyldt op med lang venteliste.

I Sønderjyllandshallen er to ud af fire koncerter udsolgt, og på Grejsdalens Efterskole i Vejle er især to af de fire koncerter tæt på fyldt op. Ialt 5000 skoleelever er tilmeldt skolekoncerterne.

Plan A, B eller C

Korlederen fortæller, at gospelkorene er forberedt på hele tre scenarier netop nu. Det er:

– En mirakuløs stagnering af situationen, hvor vi ikke behøver foretage os yderligere i forhold til afviklingen af koncerterne ud over almindelig omhu og måske droppe fællessangen med eleverne.

– Indføring af restriktioner, hvor der kun må være et begrænset antal publikummer, og hvor unge over 15 skal have coronapas. I givet fald kan vi være nødt til at skære ned i tilmeldte publikummer og også droppe just-dance sekvenserne, hvor hele salen danser med på nogle af julesangene – eller

– Aflysning af alle skolekoncerter, hvor vi så håber at kunne afvikle koncerten i Sønderjyllandshallen eller til nøds i vores eget gospellokale den 9. december. Herfra kan vi så streame koncerten til alle de skoler, som er interesseret i en online koncert med dans, sang og et julebudskab, som er til at tage og føle på.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Streamede koncerter

– Kort sagt er COVID-19 noget af det mest stressende, men vi har gennem hele forløbet gjort det til en dyd at få det bedste ud af de rammer, vi får stillet til rådighed.

Derfor producerede vi også i 2020 en online julekalender KONGESØN og streamede koncerten online, da vi ikke kunne afholde koncerten live, fortæller Torben S. Callesen.

Håbet er blevet tændt

I år vil julegospelmusicalen ”Håbet er blevet tændt” med afsæt i juleevangeliet tage fat om tunge følelser som sorg, ensomhed, mindreværd, vrede, jalousi etc., da to engle fører en ”håbløs” pige tilbage til år 0 for at give hende håbet tilbage.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Når pigen ser Marias bekymringsløshed, Josefs vrede, Herodes’ jalousi og alle de andre personers følelser fra beretningen, lægger hun skridt for skridt de tunge følelser fra sig – med god hjælp fra to ihærdige engle og et festfyrværkeri af gospelmusicalsange, som går helt under huden, forklarer korlederen.