Lotte Heises jul

Fotomodellen Lotte Heise blev kendt som hurtigtssnakkende foredragsholder. Hun er nu 62 år og har skrevet flere bøger.

I en lille bog om ”Min tro og mig” fortæller den hurtigttalende foredragsholder og tidligere fotomodel Lotte Heise om sit forhold til kristendommen.

Hun fortæller, at hun som barn fandt tryghed ved at bede til Gud, og at hun stadig beder til ham, når hun har brug for hjælp.

Men siden barndommen er der kommet flere ord og tanker til. Hendes tro er en levende størrelse, der henter sit indhold mange steder fra, og hun er ikke optaget af, hvad andre synes er rigtigt.

I bogen fortæller hun om barndommen, der var med til at forme troen. Og det er ikke mindst musikken og salmerne, der inspirer hende.

Det gælder også julesalmen ”Julen har bragt velsignet bud”.

– Jeg kan huske en jul, hvor tvillingerne har været omkring 4½ år, hvor ”Julen har bragt velsignet bud” pludselig slog ”Et barn er født i Betlehem” i popularitet og blev ophøjet til godnatsang langt ind i marts. Det var ikke noget, vi tænkte over, men når vi havde gæster, og jeg kom ud fra børneværelset, som lå lige op ad stuen, kiggede folk sådan lidt forbavsede på mig og kommenterede det underlige i det. Jeg tænker, at som ”nyskilte” børn var der noget meget trygt og beroligende i teksten – også selvom de ikke forstod det hele, skriver Lotte Heise.

Hun citerer verset:

Dans, lille barn, på moders skødl
En dejlig dag er oprunden:
I dag blev vor kære frelser fød
og Paradis-vejen funden.
… han favner hver barnesjæl på jord, og lover os englevinger.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I bogen, der er udkommet på forlaget Eksistensen, nævner hun også, at salmen ”Vor Gud, han er så fast en borg” har været til stor trøst i det ”Fandens år 2020” (corona-året).