Noahs Ark-ekspedition i december udsættes

Parasut på en af sine rekonoseringsture i december på Mt Ararat.

I slutningen af august besteg syv danskere Mt Ararat. Målet for Udfordringens ekspedition var at undersøge det store fund af træ m.m. i syv underjordiske rum i 4200 og 4800 meters højde på det bibelske Ararat-bjerg i Tyrkiet.

Da ekspeditionen nåede frem viste det sig imidlertid, at fundene var oversvømmet af smeltevand fra iskalotten. Det skyldes en usædvanlig varm sommer – formentlig på grund af den globale opvarmning.

Ekspeditionens kurdiske leder, Parasut, lovede gruppen en ny tur op på bjerget, når der igen var adgang til fundene. Denne nye rejse blev i første omgang fastsat til oktober. Den kunne imidlertid ikke gennemføres, da smeltevandet var frosset til is og først skulle fjernes.

Herefter blev Parasuts familie ramt af corona med to dødsfald til følge. Bjergbestigningen blev udskudt til den 6. december, men nu manglede myndighedernes tilladelse. Den kom så sent, at gruppen og Parasut sammen blev enige om at udsætte den næste ekspedition til engang i foråret.

En videnskabelig ekspedition måtte ligeledes udskydes.

Men der er altså håb om, at Udfordringens gruppe og den videnskabelige gruppe vil kunne komme op til fundet i løbet af det næste halvår. Formålet med ekspeditionen er at undersøge og dokumentere fundet.

Megte tyder på, at det kan være resterne af Noahs Ark, som ifølge Bibelen strandede her. På ekspeditionen er der også et film-team, som forbereder en dokumentarfilm om det ekstraordinære fund.

Selv om opdagelsen skete for mere end 10 år siden, er der gang på gang kommet forhindringer i vejen for en større udforskning.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Projektet kan støttes via Udfordringen.

Sådan kan DU være med i Udfordringens vision

Giv gaver med skattefradrag via Missionsfonden på konto 9570 – 0006 139450.

Skriv hvilket projekt, du vil støtte:


Artiklen fortsætter efter annoncen:Projekt 5127 Avisen Udfordringen

Projekt 5984 Radio- og film-mission i Afrika

Projekt 6125 Café Missionen

Projekt 6133 Bibelsk arkæologi (Noahs Ark m.m.)


Artiklen fortsætter efter annoncen: