Ny mega-kirke indviet af borgmester

”Kirkeibyen” har nu fået en kæmpemæssig kirkesal, hvor der kan være 1000 i kirke, når balkonen også tages i brug. Til venstre ses Lars Schmidt, som er kirkens byggeleder på projektet. (Fotos: Simon Nyawade Madsen)
Borgmester Jørn Pedersen, Venstre, holdt en festtale for samarbejdet mellem kirke og kommune.

– I dag havde jeg fornøjelsen, for første gang at åbne en ny kirke som borgmester, men det er også sidste gang, jeg skulle det, sagde Koldings afgående borgmester Jørn Pedersen, da han søndag talte ved indvielsen af det nye kirke- og konferencecenter i byen.

I sin humoristiske tale fortalte han også om de mange møder, han havde holdt med kirkens præst Jesper Kure.

– Kirkeibyen Kolding trængte til mere plads til de mere end 500 voksne medlemmer og omkring 150 børn. Samtidig vil kirken gerne være en større del af byen, og at byen kan blive en større del af dem.

Derfor er resultatet blevet et Kirke og Kulturhus, “Samværket”, hvor der er plads til 1.000 siddende og 2.400 m2 i alt, med café og diverse møderum og andet godt.

– Virkelig et flot resultat og kæmpe stort tillykke til alle i og omkring Kirkeibyen, sagde Jørn Pedersen, som på Facebook bagefter også roste gospelkoret South City Gospel Choir, der sang ”Joy to the World”. Han skrev ”lokal gospel i verdensklasse, musikalsk underholdning og en vidunderlig, levende og tankevækkende prædiken af præsten Jesper Kure.

Præstefrue Rebekka Holt Kure var den ene af de to konferencierer, som ledte festdagen.

– Jeg glæder mig både på Kolding Kommunes vegne, men også personligt over dette fantastiske projekt og vil med stor glæde følge det. Joy to the world omskrev jeg så til “Joy to Kolding”, sluttede borgmesteren.

Også andre lokale politikere var med, bl.a. den nye socialdemokratiske viceborgmester Birgitte Munk Grunnet.

Kirken er bygget, så den hænger sammen med den apostolske højskole, som nu hedder Acts Academy.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Også repræsentatnter for Sønderjyllands Symfoniorkester var til stede. Det er nemlig planen, at orkesteret skal henlægge koncerter i den professionelt indrettede sal.