4.000 præster protesterer mod ’konverteringsforbud

Canadas nye lov bekymrer kirkeledere i hele Nordamerika, fordi både forkyndelsesfriheden, ytringsfriheden og retten til at øve sjælesorg er i fare.

4.000 nordamerikanske præster har protesteret mod Canadas nye lov, der forbyder konverteringsterapi. Loven vil reelt kriminalisere kristendommen, advarer præsterne ifølge Faithwire.

Canadas nye lov, Bill C-4, har været gældende siden den 8. januar, efter at den angiveligt blev hastet gennem parlamentet under meget begrænset debat.

Nu hævder 4000 præster, at Bill C-4 er formuleret så bredt, at den reelt forbyder den bibelske lære om seksualetik og enhver personlig kommunikation om emnet.

Nordamerikanske præster har protesteret mod loven fra prædikestolene, og de 4000 har både bekræftet deres modstand og deres villighed til at tale imod loven, oplyser Fox News.

Pastor John MacArthur fra Los Angeles er en af dem, som frygter for præsters og kristnes ytringsfrihed under Canada’s nye lov.

Farligt for de bibeltro

Pastor John MacArthur fra Grace Community Church i Los Angeles er blandt de præster, der har talt skarpt imod den nye lov. Han advarer om, at der vil komme flere lignende tiltag, som vil gå ud over kristne.

“Ultimativt vil disse afvigere, som ikke retter ind, være dem, der er tro mod Bibelen. Det har allerede ført til, at der kommer love imod det, vi ifølge Bibelen skal gøre, nemlig at konfrontere synd. Og det vil bare eskalere,” fastslog han overfor Fox News.

John MacArthur tilføjede: ”Jeg tror, det har nået et niveau i Canada, som det endnu ikke har nået her (i USA, red.] Men det kommer. Og det går stærkt.”

Hvad skal kirken gøre?

I Canada har advokatgruppen Liberty Coalition Canada direkte opfordret præster til at diskutere problematikken, blandt andet med artiklen “Bill C-4: How Should The Church Respond?” Her tilbyder organisationen rådgivning i forhold til den nye lov.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Denne lov, som giver sig ud for at ville beskytte enkeltpersoner mod tvang og mishandling i form af ”konverteringsterapi” vil i stedet kriminalisere kristendommen i vort land.
Ordlyden i denne lov er så bred, at den kan åbne for retsforfølgelse af kristne, som udtrykker bibelske sandheder overfor de mennesker, hvis liv er bundet til seksuelle synder som homoseksualitet og transkønnethed,” hedder det i artiklen.

Liberty Coalition Canada udtrykker bekymring for, at selv forældre kan blive fængslet for at prøve at hjælpe deres børn med at undgå ”seksuel synd ved at omvende sig og tro på evangeliet om Jesus Kristus.”

LCC opfordrer alle kristne kirker i Canada til at stå sammen i forsvaret af de bibelske sandheder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Artiklen opfordrer også kirkelederne til offentligt at prædike den bibelske sandhed, at homoseksualitet og transkønnethed er alvorlige synder, som fordømmes af Guds lov, og som – uden omvendelse – vil hindre en synder i at finde frelse.

Tusinder af pastorer i Nordamerika har angiveligt reageret på opfordringen og støtter initiativet fra LCC.

Konverteringsterapi

Lovteksten definerer konverteringsterapi (KT) som en praksis, behandling eller tjeneste, der skal

(a) ændre en persons seksuelle orientering til heteroseksualitet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:(b) ændre en persons køns-identitet til cisgender (dvs. vedkommendes biologiske køn ved fødslen);

(c) ændre en persons kønsudtryk til vedkommendes biologiske køn ved fødslen;

(d) undertrykke eller begrænse ikke-heteroseksuel tiltrækning eller seksuel adfærd;

(e) undertrykke en persons ”non-cisgenderkønsidentitet”;

eller (f) undertrykke eller reducere en persons kønsudtryk, som ikke svarer til vedkommendes biologiske køn ved fødslen.

Kritikere af loven frygter, at den vil skabe religiøs forfølgelse og endda styre private samtaler, vurderer Fox News.

Trosfriheden er i fare

Der har været en del fokus på trosfriheden i Canada under pandemien. Utallige præster har fået bøder eller fængselstraffe, fordi de har nægtet at lukke deres kirker i overensstemmelse med COVID-19-restriktionerne.

Blandt de fængslede er pastorerne Tim Stephens og Artur Pawlowski.

Mange præster og menigheder ser debatten om KT og Bill C-4 som endnu et eksempel på undertrykkelsen af kristne og kirker, hvorfor det er vigtigt at stå fast og sige fra overfor lovgiverne.

Det siger Bill C-4

Canadas premierminister Justin Trudeau skrev den 8. dec 2021 begejstret på Twitter, at den nye lov var blevet vedtaget. Han slutter sit tweet:“LGBTQ2-canadiere, vi vil altid kæmpe for jer og jeres rettigheder.”

Ifølge lovteksten er det fx kriminelt, at ”få en anden person til at deltage i konverteringsterapi”, at tage et barn med uden for Canadas grænser, for at det skal modtage KT, og at annoncere for eller være fortaler for denne type terapi.

Især indledningen til loven er interessant, fordi den nævner ”myter og stereotyper omkring seksualitet.

Konverteringsterapi er skadelig,” fastslås det.
Det uddybes i lovens indledning, at KT er ”skadelig for samfundet, blandt andet fordi det er baseret på og spreder myter og stereotyper om seksuel orientering og kønsidentitet….inklusive den myte, at heteroseksualitet og ciskønnethed, altså oplevelsen af identitet med det køn, man har fået tildelt ved fødslen, skulle være at foretrække over andre seksuelle orienteringer, kønsidentiteter og kønsudtryk.”

Det hævdes, at loven skal sikre menneskelig værdighed for alle canadiere.

Loven kriminaliserer folk i tre specifikke kategorier: Dem, der udøver KT, fortalerne for den og dem, der har økonomisk udbytte af KT.

Loven fastslår, at ”enhver som bevidst er årsag til, at et andet menneske tager imod KT – inklusive ved at arrangere KT til en anden”, overtræder loven og kan straffes med op til fem års fængsel.

Anbefaling af KT kan – ligesom det at få økonomisk fordel af KT – medføre op til to års fængsel.