Byrden får os på knæ
Beretningerne fra den forfulgte kirke skaber en byrde, der ikke er til at bære. Den kalder på bøn og sammenhold fra verdens kristne.
Vi har netop modtaget den seneste opgørelse over antallet af forfulgte kristne verden over. 360 millioner forfulgte kristne – det er 20 millioner flere end sidste år. Bag disse tal gemmer der sig en vækst i mord, vold og anden brutalitet.
Historierne skaber en byrde, der ikke er til at bære, og som derfor kalder på bøn og sammenhold blandt verdens kristne.
Det er den opfordring, vi får med os fra den forfulgte kirke i forbindelse med den research, vi laver forud for udgivelsen af den årlige World Watch List over lande, hvor forfølgelsen af kristne er værst.
OD vil forstærke kaldet fra de forfulgte
Afghanistan, Nordkorea, Somalia, Pakistan, Nigeria og Indien er blandt de 10 lande, hvor forfølgelsen af kristne er hårdest – og hvor vores muligheder for at hjælpe er udfordrede. Fra de lande er kaldet til at bede udtalt.
Det kald har vi i Open Doors Danmark og Færøerne taget til os, og vi ønsker at forstærke dette kald, så danskere og færinger opfordres til at deltage i bønnen – også dem, der måske ikke betragter sig som kirkelige eller religiøse.
Abraham Lincoln sagde engang: ”Jeg har mange gange været nødt til at gå på knæ og bede, fordi jeg har været helt overbevist om, at der ikke var andre steder at henvende sig.”
Jeg husker stadig, at én af lederne udfordrede mig,
da han sagde, at hvis vi ønskede vækst i vore danske kirker,
så skulle vi først forberede os på modstand og forfølgelse.
Det er den følelse af afmagt, vi i Open Doors føler over for de tal og fortællinger, som kommer til os fra verdens forfulgte kristne. Derfor er Lincolns ydmyghed et forbillede for os.
Den forfulgte kirke udfordrer os
Nigeria ligger igen i år øverst på listen over lande, hvor decideret fysisk vold mod kristne er værst. Tusinder af kristne dræbes hvert eneste år.
Jeg talte for nylig med Tunde Bolanta, som er præst i Kaduna i den nordlige del af Nigeria, hvor forfølgelserne er værst. Han fortæller, at dagligdagen er et pres, og at der er grund til bekymring.
Men budskabet er også, at de kristnes engagement i bøn er taget til, og at oplevelsen af Guds beskyttelse er mærkbar.
Det interessante er, at de nigerianske kristne kalder os til at være med i bønnen. Det vil hjælpe os til at forstå rigdommen i Guds nærvær, som de siger!
Det er de samme meldinger, kinesiske kristne sender til os. Kinesiske troende har over de seneste to år oplevet en stigende, systematisk forfølgelse, som gør Kina til et af de lande, der bidrager tungt til den negative udvikling på årets World Watch List.
Jeg har besøgt Kina adskillige gange og har været bevæget over den glæde og afgjorthed, som kendetegner landets kristne.
…de kristnes engagement i bøn er taget til,
og … oplevelsen af Guds beskyttelse er mærkbar.
(Nigeriansk præst)
Jeg husker stadig, at én af lederne udfordrede mig, da han sagde, at hvis vi ønskede vækst i vore danske kirker, så skulle vi først forberede os på modstand og forfølgelse.
Selvom kinesiske kristne i stor stil er gået under jorden, så vurderes kirken som en af verdens stærkeste, når gælder mission og engagement i bøn.
Det er tankevækkende, at der lige nu er kinesiske kristne, som beder for Danmark og andre vestlige lande – på trods af den besværlighed, de selv gennemgår.
Lad dit hjerte bede
Open Doors udgiver et bedeblad med bedeemner fra den forfulgte kirke til hver dag i året. De næste tre måneder er der bedeemner fra hvert af de 76 lande på årets World Watch List – lande, hvor forfølgelsen og diskriminationen af kristne er alvorlig.
Det interessante er, at de nigerianske kristne
kalder os til at være med i bønnen.
Hvis man synes, det er vanskeligt at bede, kan det måske være en hjælp at se stort på formerne og bede frit ud fra sit hjerte – med mange eller få ord.
Som den indiske leder Mahatma Gandhi sagde: ”Når man beder, er det bedre at have et hjerte uden ord, end at bruge ord uden hjerte.”
Læs også: Hver syvende kristen er forfulgt