Du er skabt til at skabe

Af Henrik Engedal

Den katalonske Antoni Gaudí var kendt som ’Guds arkitekt’. Hovedværket er den imponerende kirke ’La Sagrada Família’ i Barcelona. Hans arkitektur er kendt for at have skæve, naturinspirerede former, som man blandt andet kan se i de fantastiske ’Casa Mila’ og ’Casa Batlló’.

Gaudí var kristen og har sagt: ”Den lige linje tilhører mennesket, den buede tilhører Gud.” Han var voldsomt inspireret af naturens former og Guds skaberværk.

Og hvad så med dig og mig? De fleste af os er jo ikke genier, som Gaudí var. Nogle af os er umiddelbart mere kreative end andre. Men mange af os vil med et skævt smil sige, at vi ikke er så kreative.

Men det er forkert! Måske har du misforstået, hvad kreativitet faktisk betyder. Synomer kunne også være: Skaberglæde, snilde eller opfindsomhed. Og det har Gud lagt ned i alle mennesker – også dig.

Da Gud skabte himlen og jorden, er det først da han skabte mennesket, at han sagde: ”Lad os frembringe et menneske, som ligner os”. Vi er altså skabt i Guds billede, vi ligner ham. Men hvordan?

Et af de primære træk er vores skabertrang. Ingen anden skabning passer blomster og urtehave som os. Bygger huse, slotte og kirker. Opfinder LED-pæren, internettet, helikopteren og flyvemaskinen.

Skriver digte, sange og bøger. Designer møbler, cykler og tog. Strikker, maler og laver alverdens sportsgrene. Opbygger stærke familier og relationer. Arbejder.

Og sådan kunne man blive ved, for vi stopper aldrig med at skabe, vi mennesker.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi kender Satans plan: ”Tyven kommer kun for at stjæle, slagte og ødelægge…”. Sådan har det altid været med ham, taberen. Han kan ikke selv skabe noget, han kan kun forvanske og fordreje det, der allerede er skabt. Han gør det modsatte af Gud.

Men i vores DNA ligger evnen til at være som Gud, forstået på den måde, at vi er skabt til at skabe nyt. Vi kan forestille os ting, som endnu ikke er her.

Vi har fantasi og skabertrang. Gud ønskede, at vi skulle udvikle skaberværket. Hvad du skaber, er op til dig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mangler du inspiration, så kig i naturen. For som Gaudí sagde: ”Alt skabt af mennesker, er allerede i naturens store bog.” – Så gå ud og skab!