Luna søgte efter sandheden og fandt freden

Luna ville finde ud af, hvem Satan er. Men hun endte i stedet med at finde en ægte fred hos Jesus.

– Jeg troede, at de ting, jeg gjorde, gav mig mening og fyldte mig op. Det skete måske også i de øjeblikke med ritualer og spirituelle praksisser, men ikke en længerevarende fred, siger Luna i dag.

27-årige Luna Lucinde Paysen fra Randers er kommet til tro efter megen research og nysgerrighed på Satans identitet, og så er hun endelig blevet gift med sin partner gennem ni år – han er også er begyndt at følge Jesus Kristus.

I februar 2020 – allerede inden nedlukningen kom til Danmark i marts 2020 – var Luna Lucinde Paysen kritisk over for, hvad alt det her med corona egentligt var.

I forvejen havde hun været kritisk over for de officielle for-tællinger på andre områder.

Rundt omkring på internettet fik Luna fodret sin skepsis.

Gennem sin research kom Luna på sporet af Satan. Hun ville gerne vide, hvem Satan er – for den Onde selv dukkede op for hende via research på internettets afkroge.

Hun blev opmærksom på, at sataniske symboler og håndtegn florerer i medier, musik, Hollywood og logoer.

– Ting begyndte at hænge sammen for mig. Det begyndte at gå rigtigt stærkt, siger Luna.

Et mønster imod Jesus?

Jo mere Luna dykkede ned i materiale og statistikker, jo mere åben blev hun over for, at virkeligheden ikke var, som hun ellers havde troet. Heller ikke åndeligt set.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hidtil havde hun levet med en bred vifte af spirituelle praksisser såsom yoga, meditation, shamanisme og åndelige ritualer.

– Jeg var i nogle konspirationshuller om meget dystre og virkelig langt ude ting. Jeg tænkte, at alt er nærmest en mulighed: Hvis det her kan være noget, hvor man lyver – hvad kan man så ikke lyve omkring? Jeg blev lidt åben over for alle perspektiver, siger Luna.

I sin research stødte Luna bl.a. på oprindelsen for new age-bevægelsen, hvor teosofen Helena Blavatsky, esoteriker og forfatterinde Alice Bailey og grundlægger af Church of Satan, Anthony LaVey, var prominente skikkelser i opstartsfasen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det var som om, jeg havde haft et blind vinkel, da jeg stødte på emnet om new age. Jeg gik lidt i chok over at lære om baggrunden for det, siger Luna.

Hvem er Satan?

Luna begyndte at se et mønster i, at mange agendaer og mennesker i verden er decideret imod Jesus Kristus og Bibelen.

Hun begyndte at se kristne vidnesbyrd på YouTube om andre, hvis lignende søgen havde ført dem til at blive følgere af Jesus Kristus. Hun så omkring ti video-vidnesbyrd, men var stadig skeptisk:

– Jeg tænkte: Hvorfor går de alle sammen til Jesus? Er det endnu en illusion? En måde at få os ind på noget andet?
Alle i videoerne sagde det samme, siger Luna.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det var stadig en ledende faktor i Lunas research at finde ud af, hvem Satan er. Hun så kontrasten mellem Satan og Jesus Kristus.

– Når folk kan tro på Satan – hvem er Satan så? Jeg begyndte at dele bibelske emner på sociale medier hen over sommeren i år. Jeg fandt det interessant, men var stadig skeptisk, siger Luna.

På kursus om Gud

Via sociale medier sendte en af hendes følgere hende information om et kursus hos Andreas Slot-Henriksen fra LytTilJesus.dk. Kurset hed Åndelig hvile i Den Højestes nærvær.

Selvom Luna på det tidspunkt delte noget fra Bibelen på sociale medier, havde hun ikke lyst til at sige, at Bibelen var sand.

– Jeg tænkte: ”Hvor mange tilfældigheder skal der til i forhold til, at det passer med Bibelen?” siger Luna, som alligevel tænkte om kurset:

”Åh nej, endnu mere af det her om Jesus. Nu må det stoppe! Hvorfor handler det alt sammen om Gud og Jesus? Det kan simpelthen ikke være rigtigt. Ligesom mange andre havde jeg stor modstand på religion.

Alligevel gav hun kurset en chance:

– Andreas fremlagde mange af de ting, jeg selv havde fundet ud af. Mathias (en underviser på kurset) fortalte om mange ting, der var enormt genkendelige for mig – det om hele tiden at være på jagt og søgende. Mathias talte om en sult, man ikke kunne stille. Jeg følte mig set, og det satte tanker i gang, siger Luna.

Fælles bøn på kurset

På kurset begyndte Luna at tænke, om hun egentlig havde ro i den spiritualitet, hun praktiserede, eller om hun blot blev ved med forgæves at søge efter fred.

– Jeg troede, at de ting, jeg gjorde, gav mig mening og fyldte mig op. Det skete måske også i de øjeblikke med ritualer og spirituelle praksisser, men ikke en længerevarende fred.

Min grundlæggende tilstand var ufred i mit eget liv og over verdens tilstand. Der skulle ikke meget til for at vippe mig af pinden, siger Luna.

På kurset ville Luna gerne vide, hvem Satan er. Men undervisningen fokuserede på, hvem Jesus er. Og afslutningsvis var der mulighed for personlig forbøn. Luna tænkte, at det var for mærkeligt med folks fysiske og psykiske reaktioner på forbøn:

– Én bevægede sig som en slange og sad op med disse ufrivillige bevægelser som en fysisk reaktion på bønnen. Den berørte kvinde vurderede selv, at hun blev sat fri fra ‘kundalini’ fra yoga (kundalini-begrebet kommer fra indisk okkultisme, red.).

– Jeg kommer selv fra en meget spirituel verden med en shaman-uddannelse bag mig, hvor vi brugte redskaber til åndelige behandlinger såsom stearinlys og krystaller, og der var noget skjult over det, siger Luna.

I modsætning til det sad Andreas Slot-Henriksen og hans kone Birte stille og roligt på Børkop Kulturhus og bad for folk ved vinduer, man kunne kigge ind gennem.

Begyndte at græde

Da Luna blev bedt for første gang på kurset, følte hun ikke noget. Anden gang begyndte hun at græde, selvom hun ikke følte sig ked af noget, men sad fredfyldt.

– Der er et eller andet, der er anderledes pludseligt, og jeg begynder at spørge Andreas om mærkelige ting, siger Luna.

På det tidspunkt havde hun været sammen med sin kæreste i ni år – de sidste tre år som forlovede. Ting begyndte at ulme i hende om, at de nok burde gifte sig. Det kom hun selv frem til uden at få det fortalt.

– Så havde jeg syndet i ni år, uden at nogen havde fortalt mig det, siger Luna.

Det sagde hun også til sin daværende forlovede og nuværende mand Mathias i bilen på vej hjem.

Mathias tænkte lidt, om hun var kommet med i en kult og blev nervøs over de ting, hun fortalte fra kurset.

Efter en uges tid tog Luna ned til Andreas igen, fordi hun skulle bedes for igen. Researchen fortsatte, og Bibel-læsningen begyndte, mens Luna lukkede ned for sociale medier i halvanden måned.

Den 24. september følte Luna sig klar til at at blive døbt. Samme dag blev Mathias bedt for af Andreas. Han havde en stærk oplevelse med Gud og kom straks til tro.

Ganske kort tid efter – den 1. oktober – blev de gift på Randers Rådhus.

Luna har siden fået et job som pædagogmedhjælper i en børnehave.

Før havde hun en spirituel forretning med alternative behandlinger. Men alt er ændret i Lunas liv; for nu føler hun en ægte fred.

Læs også ugens profil: Andreas Slot Henriksen

Og 35 åndeligt søgende tog imod Jesus