Mercy Ships har brug for flere volontører

I modsætning til tidligere TV2-udsendelser om Mercy Ships var der i indslaget Juledag ingen omtale af NGO’ens kristne grundlag. Til gengæld var der en positiv beskrivelse af det humanitære arbejde og et klart budskab om, at Mercy Ships har brug for flere frivillige.

Udfordringen har spurgt Mercy Ships Danmarks generalsekretær, Vibeke Hauge Førrisdahl, hvorfor det kristne grundlag var helt udeladt i TV2’s ellers meget positive indslag om Mercy Ships’ arbejde.

”Min stemme knækker nemt, når jeg fortæller om Mercy Ships”, sagde Peter Ingemann i TV2-programmet Størst fra 2016. Han var begejstret over den høje standard og de mange ildsjæle, som stiller sig til rådighed for at drive hospitalsskibene. På billedet ses tv-værten foran den tidligere togfærge ”Dronning Ingrid”, der nu er et hospitalsskib ved navn ”Africa Mercy”. Foto: TV2/Heartland.

Troen lever ombord

Generalsekretæren forklarer, at vinklen til indslaget i TV2 var at fortælle om det nye skib, og organisationens mangel på volontører. I håbet om at få mange volontøransøgninger blev der ikke talt om troen i udsendelsen.

– Det er vores oplevelse i Danmark, at det med tro ofte er noget, som er bedre at tale om efter man ved, at interessen for at rejse ud er der. Vi tror på, at hvert enkelt menneske er værdifuldt, og alle er velkomne på hospitalsskibet – fordi alle syge fortjener lægehjælp.
Pt. mangler vi særligt teknisk personale, men der er mange roller ombord, så næsten alle kan have en funktion på skibet, fastslår Vibeke Hauge Førrisdahl.

– Troen er drivkraften for Mercy Ships, men alle kan rejse ud som volontører, uanset om de er kristne eller ej, siger Mercy Ships Danmarks generalsekretær, Vibeke Hauge Førrisdahl.

– Alle kan rejse ud som volontører, lige meget om de er kristne eller ej, ligesom alle patienter behandles, lige meget hvad deres overbevisning er. Men det vigtigt for os, at alle der rejser ud med skibet ved, at vi er en kristen ngo, som praktiserer troen, og det skal alle udsendte respektere under deres udsendelse.
Troen er drivkraften globalt for Mercy Ships, det som skaber organisationen, med ønske om håb og helbredelse til vores patienter. Det vises på mange måder ombord på skibet med morgenandagt og gudstjenester. Alle patienter tilbydes forbøn inden operationen, og vi respekterer deres valg.
Mange danskere – troende eller ej – får derved en oplevelse, når de er udsendt, da troen er i live ombord på skibet. Det giver mening på en anden måde at tale om tro, når man er i Afrika, da tro mange steder dér ikke kun er en privat sag, men noget, man taler åbent om.
Den kultur vil vi gerne istemme. Tro er noget, man gerne må tale om på vores skibe. Mercy Ships er baseret på de kristne værdier med næstekærlighed som vores ror, men alle er velkomne til at sejle med, slutter den danske generalsekretær.

Mercy Ships

Mercy Ships er en international humanitær hjælpeorganisation, som blev grundlagt i 1978. Mercy Ships arbejder ud fra hospitalsskibet Africa Mercy, hovedsageligt i Vestafrika.

Organisationen er baseret på de kristne værdier med næstekærligheden som omdrejningspunkt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mercy Ships giver gratis lægehjælp til verdens fattigste gennem sundhedsydelser, livsforvandlende operationer og kapacitetsopbygning.