De fire evangelier indtalt i hver sin Jesusfilm på 1000 sprog

Jesus-film: Kvinden i Joh. 4 trækker vand op fra brønden, mens bibelteksten oplæses i Johannes-filmen fra Lumo Project.

Et filmprojekt, hvor teksten fra de fire evangelier oplæses i fuld længde uden redigering, er nu tilgængeligt på 1000 sprog. Lumo-projektet foregår i et samarbejde mellem Bible Media Group, som står for distribrueringen og Faith Comes by Hearing, som står for optagelsen.

Den engelske version, hvor filmene hedder henholdsvis The Gospels of Matthew, Mark, Luke og John blev udgivet i 2014 og er siden da blevet oversat til andre sprog gennem Lumo, skriver Christian Headlines.

Sprog nummer 1000 til at få evangeliefilmene er Senga, som fortrinsvis tales i Zambia. Dermed er en ti år gammel drøm blevet til virkelighed for Hannah Leader fra Bible Media Group.

Selva Rasalingam spiller Jesus i Gospel-filmene.

”For over ti år siden drømte jeg om at producere en film-version af evangelierne, som ville være tilgængelig og livsforvandlende for folk i hele verden ved bare at bruge bibeloversættelser som sound track, så alle kan se og høre evangelierne på deres modersmål,” fortæller filmskaber Hannah Leader. ”Jeg drømte om, at vi kunne nå de 1000 sprog, og med en masse hjælp og en masse tro og Guds gode timing har vi nået målet – jeg er overvældet af glæde,” lyder det fra Hannah Leader.

De fire film er gratis tilgængelige på Prime Video’s IMDb TV channel.

Hovedrollen som Jesus spilles af en britisk skuespiller med delvis tamilsk baggrund. Man mener, at mange seere dermed lettere kan identificere sig med handlingen, end hvis der var tale om en mere europæisk udseende skuespiller i rollen som Jesus.