Kina omskriver Bibelen efter kommunistiske principper

Katollikker i Kina må opgive oplæring af børn af frygt for repressalier fra kommunistpartiet.

Den kinesiske regering er i gang med at omskrive Bibelen efter kommunistiske principper, oplyser The Voice of the Martyrs.

NGO’en VOM, som forsvarer menneskerettighederne for forfulgte kristne, advarer om, at Kina har påbegyndt implementeringen af omskrivningen af Bibelen.

”Det er et projekt, som Kinas kommunistiske parti bekendtgjorde i 2019. Dengang mente de, at det ville være en 10-årig proces…at udgive en ny oversættelse af Bibelen,” sagde VOM’s talsmand Todd Nettleton for nylig i et interview med Faithwire.

Den nye oversættelse skulle efter sigende indeholde en række principper fra både konfucianisme og buddhisme. Men først og fremmest skal oversættelsen støtte Kinas Kommunistparti.

På Facebook har VOM påpeget, at kommunistpartiets bibel vil indeholde ”socialistiske kerneideer”, og at passager, som ikke stemmer overens med kommunistiske ideer, vil blive fjernet.

Et eksempel på disse radikale ændringer ses i en lærebog for high school-elever, som blev udgivet i 2020. Her er flere vers ændret i Joh. 8, hvor Jesus tilgiver en kvinde, der var grebet i utroskab. I stedet for at tilgive, ender det med, at Jesus i den kommunistiske version selv stener kvinden med ordene: ”Jeg er også en synder”.

Todd Nettleton er chokeret over, at den omskrevne tekst således ændrer billedet af Jesus.

”På den ene side er det arrogant at tænke, at man vil omskrive historien om Jesus. Men her fornægter de selve Kristi guddommelighed. Hvis Jesus er en synder, er han ikke Gud,” fastslår Todd Nettleton.