Rektor: Russisk invasion kan tvinge baptistkirker under jorden

Baptister i det vestlige Ukraine forbereder sig på at give husly til trosfæller fra øst, hvis russerne kommer, skriver Baptist Press.

Lederen af et baptistisk præsteseminarium i det sydvestlige Ukraine, Yarsolav “Slavik” Pyzh, har udtalt til Baptist Press: “Hvis Rusland vil invadere, bliver det i den østlige og nordlige del og lidt af den sydlige. Kirkerne er allerede enige. Dem i den vestlige del af Ukraine…har sagt til vore brødre og søstre i andre dele af Ukraine, at ’hvis der sker noget, vil vi åbne vores hjem og vores kirker for jer’”.

Årsagen er, at Rusland siden indførelsen af Yarovaya-loven i 2016 har forfulgt religiøse minoriteter, inklusive evangeliske protestanter, og forbyder evangelisering. Alle andre kirker end den russisk-ortodokse opfattes nemlig som sekteriske.
Derfor forventer Pyzh også, at baptistkirkerne kan blive tvunget til at gå under jorden efter en eventuelt invasion.