Pionér bag Det Kristne Gymnasium er død

Jørgen Skydstoftes bibeltro forkyndelse har præget mange i Danmark.

Jørgen Skydstofte

”Så er der da nu ingen fordømmelse for dem, som er i Kristus Jesus,” står der i dødsannoncen for pastor emeritus Jørgen Skydstofte, Ølgod, som døde den 11. maj 2022.

Jørgen Skydstofte var født i Hillerød og blev cand. theol. fra Københavns Universitet i 1971. Han satte et stort aftryk i dansk kirkeliv gennem blandt andet Dansk Bibel-Institut og Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing.

Dansk Bibel-Institut

Skydstofte var i slutningen af 60’erne med i Teologkredsen i København. Ud fra denne gruppe startede Dansk Bibel-Institut som et alternativt bibeltro studiested i efteråret 1972. Rektor Børge Andersen fra Dansk Bibel-Institut skriver i et mindeord om DBI’s oprettelse:

”…. En af de unge teologistuderende var Jørgen Skydstofte. Han blev valgt som DBI’s formand i 1975 og varetog den post til 1983. Da han midt i det hele fik præsteembede i Ansager i Vestjylland, havde DBI en kort periode sekretariat i Ansager, samtidig med, at man etablerede sig med kaffestue og undervisningslokale på Nørrebro i København.”

Den tidligere formand blev ved med at holde forbindelsen med DBI, som han fulgte med både forbøn, kommentarer og indspil, skriver Børge Andersen på DBI’s hjemmeside.

Det Kristne Gymnasium

Fra 1979-1993 var Jørgen Skydstofte forstander på Det Kristne Gymnasium (KG), hvor han også underviste i religion og kristendomskundskab. Den nuværende rektor på KG, Jacob Daniel Linum, skriver i et mindeord om den gruppe, der med inspiration fra kristne friksoler ville oprette et kristent gymnasium:

”Da Jørgen Skydstofte kom med i gruppen midt i 70’erne, kom der skred i arbejdet, og det endte med, at KG begyndte undervisningen i Ringkøbing i 1979. Jørgen Skydstofte fik en stilling på gymnasiet som kollegieleder med ansvar for de mange kostelevers trivsel, åndeligt så vel som fysisk. Samtidig varetog han undervisningen i den ugentlige ekstra times kristendom i alle klasser, som gymnasiet indførte.”

Videre skriver Jacob Daniel Leinum, at Jørgen Skydstofte var en flittig prædikant i landets missionshuse, og dermed samtidig sikrede, at missionsfolket fik både kendskab og kærlighed til KG. Desværre fik Jørgen Skydstofte komplikationer efter en hjerteoperation i 1987, og i 1993 måtte han erkende, at han ikke kunne fortsætte tjenesten på KG.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Han var, indtil sygdommen ramte ham, en aktiv og meget værdsat kollega og underviser,” skriver Jacob Daniel Linum i mindeordet.

Vejen gennem Bibelen

I 1993 blev Jørgen Skydstofte programredaktør på Luthersk Missions Radio Norea Danmark, hvor han stod bag programmerne ’Vejen gennem Bibelen’. I 2001 blev han præst i Ølgod Valgmenighed. Jørgen Skydstofte efterlader hustruen Lise, børnene Line og Lasse samt deres familier.

Begravelsen foregik fra Ølgod Kirke den 20. maj. I dødsannoncen i Kristeligt Dagblad kunne man læse, at Jørgen Skydstofte og familien i stedet for evt. blomster ønskede gaver i Dansk Bibel-Institut i anledning af deres 50 års jubilæum.


Artiklen fortsætter efter annoncen: