Støttekoncert for Ukraine i Skjern Bykirke

Jens Lomborg, som tog initiativ, er også forsanger i Dylans Gospel.

Tirsdag den. 5. april havde mange mennesker taget turen til Skjern Bykirke for at høre Iversen Band og Dylans Gospel. Anledningen for arrangementet var krigen i Ukraine.

Manden bag arrangementet var Jens Lomborg, som er præst i kirken. Ligesom mange andre så han magtesløst til, da Ukraine d. 24. februar blev invaderet, og spurgte sig selv: ”Hvordan kan vi hjælpe?”. I samarbejde med mange frivillige blev støttekoncerten for Ukraine stablet på benene.

”Alle man spurgte om at hjælpe, stillede op. Folk hjalp med annoncer, kaffe, lyd og lys og så videre, og den lokale blomsterhandler sponsorerede blomster. Det var meget opmuntrende”, fortæller Jens Lomborg.

Selv om koncerten bestod af god musik og glade mennesker, var aftenen også farvet af situationen i Ukraine, og gennem musikken blev det muligt at berøre de temaer, som det ellers kan være så vanskeligt at gribe om i en tid som denne.

”Musik er et sprog, som kan berøre os på en anden måde end meget andet,” fortæller Jens.

Jens er selv forsanger i bandet Dylans Gospel, der optrådte i løbet af aftenen og synger covernumre af Bob Dylan.

”Bob Dylan har en tendens til at skrive om menneskelivet på godt og ondt – om at blive ramt af smerte og håbløshed. Hvor finder man håbet henne?”. Håbet og håbløsheden, lyset og mørket, blev et gennemgående tema gennem aftenen.

Det gamle Iversen Band spillede igen – til fordel for Ukraine.

Ved introduktionen af sangen ”Byen uden navn” af Iversen Band, blev der sat fokus på de ukrainere, der har forladt deres by og deres land, og som nu længes hjem. Ukrainere, der befinder sig i en håbløshed. Med sangen satte bandet fokus på himmellængsel, om at længes efter byen uden navn, om at have et håb om den endelige fred.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Indtægten fra aftenen gik ubeskåret til at afhjælpe den humanitære krise i og omkring Ukraine gennem Dansk Europamission.
”Det er godt at kunne sende noget støtte af sted og vide, at nogle kristne brødre og søstre i kaos kan bruge det til noget og sende det videre,” fortæller Jens.

Og støtten er til stor hjælp. I en videohilsen fra Dansk Europamission fortalte Dennis fra Kyiv til de fremmødte i Skjern, at deres omsorg giver håb: ”Vores behov for hjælp er stort, men jeres støtte, jeres bønner og jeres omsorg for os er større, bedre og stærkere.”