’Lægepræst’ stopper som lokal præst

Poul Henning Krog – er en ildsjæl, som bruger sine mange talenter.

Læge Poul Henning Krog, som også er brevkasseredaktør for Udfordringen, har besluttet at stoppe som præst i Pinsekirken i Svendborg d. 1. juli.

Det oplyste han på kirkens års-møde den 15. maj. Årsagen er, at hans tjeneste har udviklet sig fra lokal præst til ”lægepræst” for bredere kredse.

– Vi har som ledelse siden oktober 2021 spejdet efter en afløser for mig, fortæller Poul Henning Krog.

– Årsagen er, at mit kald og min tjeneste har udviklet sig i en anden retning, og at vi nu er i stand til at kunne lønne en forstander/præst med ca. 2/3 løn.

Vi har aktuelt en ”føler” til et yngre par. Vi beder og håber på et snarligt og positivt svar. Poul Henning nævner også hensynet til familien, og at han desuden er læge på psykiatrisk afdeling, lægepræst, lægekonsulent i Oksbøl, brevkasseredaktør, forfatter og foredragsholder.

Poul Henning Krog har udgivet tre bøger i 2014, 2018 og 2020. Særligt de første to er målrettet søgere. Der er solgt eller foræret 7.000 bøger. Ud fra bøgerne og de – indtil nu – 130 brevkasser har han haft hundredvis af samtaler og forbøn for folk i krise. Han er også klummeskribent på Fyns Amts Avis.

Poul Henning Krog er 63 år, og for at give maximal frihed til den nye forstander og lederskabet, flytter han den 1. juli medlemskab til Rudkøbing Pinsekirke, hvor hans hustru Susanne er præst.