Missionspræst 75 år

Ole Skjærbæk Madsens præstetjeneste har været præget af initiativer til brobygning i forhold til åndeligt søgende.

Ole Skjerbæk Madsen

Den 30. maj kunne Arepagos’ missionspræst Ole Skjerbæk Madsen fejre sin 75 års fødselsdag. Han kan se tilbage på et langt liv med fokus på åndeligt søgende, som efter hans sidste runde fødselsdag sendte ham og hustruen Dorthe ud til et arbejde på det kristne dialogcenter Tao Fong Shan i Hong Kong.

Forud for sin 70-års fødselsdag udtalte han:

– Jeg havde nok egentlig regnet med, at jeg ville fortsætte lidt længere hos Areopagos og I Mesterens Lys, men så kom der en udfordring fra dialog- og retrætecentret Tao Fong Shan i Hong Kong. Det er det center, som Areopagos har som sin fornemste partner. Det blev til knap to års tjeneste i Hong Kong fra september 2017 til juli 2019. Her fungerede Ole Skjerbæk Madsen som præst på centeret, forestod de tre daglige tidebønner og prøvede at omsætte konceptet Christfulness til den lokale kultur.

I juni 2020 skrev Areopagos om arbejdet i Hongkong, at Ole Skjerbæk Madsen underviser og laver videoer om Christfulness som en del af tilbuddet med dagretræter og jævnlige samlinger i kapellet. Selv udtalte han:

“Flere deltagere har udtrykt, at samlingene og retræterne har været en hjælp til at erfare Kristi nærvær. De oplevede Christfulness som en fornyelse i deres åndelige liv,” siger Skjerbæk Madsen på hjemmesiden.

Sognepræst med hjerte for åndeligt søgende

Ole Skjerbæk Madsen har været sognepræst først i Vigerslev Kirke (1975-1981) og derpå i Betlehemskirken på Nørrebro (1981-2000), hvor han stadig træder til som frivillig præst. Under arbejdet som sognepræst i Betlehemskirken oplevede han de frustrationer, som fik ham til at starte arbejdet blandt åndeligt søgende med ”I Mesterens Lys” og ”Areopagos”.

– Jeg har haft et af de mest spændende job, jeg overhovedet kunne få. Gennem en stor del af min tid som sognepræst var jeg udfordret af den religiøsitet og spiritualitet, der lå uden for kirken. Jeg så det som et spejlbillede på mangler i kirkens liv, og jeg blev frustreret over, at kirken talte forbi åndeligt søgende. Den frustration udløste, at vi startede I Mesterens Lys, har Ole Skjerbæk fortalt.

– I Mesterens Lys udviklede sig, så jeg blev hyret af Areopagos fra år 2000, og det har givet rum til, at arbejdet har kunnet vokse her i landet og i Norge, hvor det har fået sin helt egen karakter. Det har også været til inspiration både i Europa og i den større verden, blandt andet fik jeg mulighed for gennem fire år at lede Lausanne-bevægelsens arbejde med at møde den nye åndelighed. Der fik vi på mange måder skabt et paradigmeskifte fra at være kultjægere til at bruge dialogen til at møde åndeligt nysgerrige mennesker, husker Ole Skjerbæk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Krop-Sind-Ånd-messer

Ole Skjerbæk Madsen har skrevet flere bøger om Christfulness, åndelig fornyelse og brugen af tarotkort i den kristne forkyndelse. Han har deltaget i mange Krop-Sind-Ånd-messer, hvor standene fra I Mesterens Lys og Areopagos har tiltrukket mange messedeltagere til samtaler og forbøn.

Ole Skjerbæk Madsen og hustruen Dorthe Kobbeltvedt Madsen har tre døtre og fem børnebørn.