Betty Hansen er død

For tre år siden flyttede ægteparret Betty og Jørgen Hansen ind i en lejlighed i Udfordringens hus.

Parret havde været på besøg en weekend og fik herefter lyst til at flytte ”på landet” fra København. Det nød de også fra deres udsigtslejlighed, men deres drøm om at være med i Udfordringens caféarbejde blev desværre forhindret af sygdom. Jørgens hjerte blev stadig svagere, og Betty led af en nyresygdom og måtte til dialyse flere gange om ugen.

Trods dette bevarede de modet. Men da trapperne blev et problem, flyttede de i et lille rækkehus i Hejls, ikke langt fra avisen. Her fik Jørgen dog kun to uger, før hans hjerte sagde stop. Han døde den 30. september af sin hjertesvaghed, kun 74 år. Da Betty var blevet alene, flyttede hun tilbage til København. Men hun var mærket af sygdom og blev i august indlagt. Tirsdag i denne uge døde Betty så i en alt for ung alder.

Men hun var parat og glædede sig til at komme hjem til Gud og gense Jørgen. Betty var en søster til pastor Kjeld Mikkelsen, og hun var hele sit liv en frisk og aktiv kristen, som mange i Københavns-området kendte. Hun mødte Jørgen Hansen i den kristne gruppe ”Operation Josva”, og de nåede at være gift i 49 år. Som unge kom de i Kristent Center, og i den tid fik de fire børn. Deres hjem var fyldt med musik, og der var stor gæstfrihed. I 1987 rejste de til Sverige, hvor de kom i forskellige kristne fællesskaber og fik deres yngste barn.

De vendte tilbage til Danmark 10 år senere, hvor Betty bl.a. hjalp til i Kirsten og Per Nielsen kristne mediearbejde på Amager. De kom i Evangeliekirken på Worsaaesvej på Frederiksberg og sidenhen i Karlslunde Strandkirke, hvor begravelsen af Betty også foregår. Vi var på Udfordringen glade for at lære parret at kende, selv om deres sidste tid blev så præget af den sygdom og svaghed, som livet havde påført dem.

Begravelse onsdag den 7. september kl. 11 i Karlslunde Strandkirke.