Kendt ungdomspræst bakker op om Udfordringen

Gert Bjørsted tilbyder at besøge menigheder.

– Udfordringen har været der i hele min levetid, og det skal den blive ved med, siger præsten Gert Bjørsted.

– Da min kone og jeg som helt nygifte rejste til Norge for at studere teologi, oplevede vi Udfordringen som utroligt vigtig til at binde os sammen på tværs af kirker, husker han.

Unge læste Udfordringen men holdt den ikke

– I sommers var vores store hus i Grindsted nærmest pensionat for et hav af børnefamilier, som gerne ville besøge os og lukrere på hjemmets mange værelser. Vi har stadig en klassisk afdeling for blade og aviser ved sofaen. Især Udfordringen blev læst af vore mange overnattende gæster.

– Holder I Udfordringen i jeres hjem? spurgte jeg af og til.
– Nej, men vores forældre holdt den. Den var en væsentlig del af vores opvækst.
– Jamen hvilket medie holder I så? spurgte jeg.
– Øh, vi følger med på nettet og på Facebook…, lød svaret.

At kunne læse i fred

– Medierne har forandret sig, og traditioner skifter. Men det at kunne læse i stilhed i frokoststuen, uden kommentar-felter fra et facebookopslag, har nu altid været givende. Her indtager man stof til opbyggelse, tjeneste, arrangementer, drømme og visioner. En avis kan man læse i lænestolen eller ved køkkenbordet. Og det er nu slet ikke så tosset, mener Gert Bjørsted.

Var ungdomspræst

Gert er en erfaren prædikant, der er kendt for sit helt særlige hjerte for næste generation. I mange år var han leder af ungdomskirkeprojektet Skywalk ud fra Den Evangeliske Frikirke i Randers, hvor han også var præst. Han har også været ungdomspræst i Vestermarkskirken i Grindsted.

Senest har han været en af præsterne i Betania Kirkecenter i Blåhøj. Her udvidede han sit felt som syngende præst til ikke-kirkelige fora, og han var med til at arrangere ”Pris Herren”-aftner med ældre lovsange, som på den måde fik et populært come-back. Han har også arrangeret Drive In-gudstjenester i Billund under Coronaen.

Efterskolelærer

Nu arbejder Gert som efterskolelærer på Skovlund Efterskole, hvor han har været ansat samtidig med præstejobbet i Blåhøj. Ind i mellem tager han også ud og spiller og synger til fester. Men han vil fortsat gerne ud og prædike og møde folk:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Ja, jeg har lyst til at rejse rundt til landets kirker og menighedshuse og måske tage guitaren med og synge kristne sange som en rejseprædikant. – Og samtidig kan jeg så tage en stak aviser med og fortælle lidt om, hvor vigtigt det er, at vi har Udfordringen, tilbyder han.
Han har tidligere gjort det samme for Domino, et blad, som Frikirkenet udgav en periode, men som nu er lukket.

Ønsker en kirke eller forening besøg af Gert Bjørsted, kan man henvende sig til Gert på bjorsted@gmail.com.