Mercy Ships inviterer til samling på slottet i Holte

Partnere og andre interesserede kan høre om hospitalsskibenes humanitære arbejde i internationalt perspektiv.

På billedet til venstre ses sygeplejersker fra den tidligere storebæltsfærge Dronning Ingrid, som nu er blevet hospitalsskibet ”Africa Mercy.”

“Jeg har set folk gå ombord med en fysisk sygdom, som har været livstruende og stærkt invaliderende, og jeg har set de selvsamme mennesker gå fra skibet igen – helbredte, helede, sunde og raske. Dét er livsbekræftende!“

Det siger Heidi Nielsen, som har rejst med Mercy Ships.

Tirsdag den 27. september kan virksomheder og andre interesserede høre om Mercy Ships arbejde på Næsseslottet i Holte.

I overensstemmelse med FN’s verdensmål har hjælpeorganisationen siden 1978 leveret sundhedsydelser på to hospitalsskibe i partnerskab med globale og lokale virksomheder.

Heidi Nielsen, som har været volontør på hospitalskibet Africa Mercy, deltager i arrangementet på Næsseslottet i Holte.

Volontør fortæller

Humanbiolog Heidi Nielsen fra Virum, som har været volontør på hospitalskibet Africa Mercy, fortæller om arbejdet ved arrangementet på Næsseslottet.

Desuden vil flere repræsentanter fra Mercy Ships Danmark (MSD) fortælle om bl.a. partnermodeller. Der vil også være en paneldebat om, hvordan offentlige-private NGO-partnerskaber sammen kan løse globale udfordringer.

I panelet deltager aktører fra Mission-pharma, Junior Chamber International, AMBU, generalsekretæren for MSD og tidligere udsendte volontører på de to skibe. Fælles for alle i panelet er, at de brænder for at gøre en forskel på sundhedsområdet.

Heidi Nielsen vil fortælle om hvor meget det betyder, både personligt og samfundsmæssigt, at støtte op om Mercy Ships’ missioner. Ildsjæle kan nemlig bidrage med både tid, penge og medicinsk udstyr til Mercy Ships.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Storebæltsfærgen”

“Tidligere i år var jeg udsendt på den gamle danske storebæltsfærge Dronning Ingrid, der i dag går under navnet Africa Mercy, og som lå til i Senegal, mens jeg var ombord. Jeg tog afsted, fordi jeg altid har været drevet af at hjælpe patienter, hvilket jeg gjorde indirekte som dining room crew på skibet. Og wow en oplevelse!”

“Jeg oplevede et unikt sammenhold og fællesskab ombord, både med andre vesterlændinge og med senegalesere, og jeg fik et fantastisk indblik i både Senegals kultur og religion. Der blev danset til en blanding af kristen, pop- og afrikansk musik under opvasken, delt fortællinger og berigende oplevelser, og jeg havde mulighed for at udforske Senegals hovedstad, Dakar. Jeg følte mig altid tryg, fordi skibet var min base,” fortæller Heidi.

Flydende klinikker i 30 år

Sammen med Mercy Ships’ partnere arbejder organisationen målrettet på at forbedre levevilkår, give gratis operationer og opbygge kapacitet i værtslande i Afrika i samarbejde med lokale aktører.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Denne sommer var verdens største civile hospitalsskib, Global Mercy, på sin første afrikanske mission i Senegal i Dakar. I løbet af juni modtog flere end 260 senegalesiske sundhedsfagfolk træning ombord, som skulle ruste dem til at yde bedre kirurgisk, obstetrisk og anæstetisk pleje i Afrika.

I maj fejredes Mercy Ships 30 års samarbejde med afrikanske nationer, ved at afrikanske statsoverhoveder og internationale ledere underskrev “The Dakar Declaration”, hvis mål er, at alle afrikanere i 2030 har adgang til sikker kirurgi.

På Næsseslottet i Holte kan virksomheder og andre interesserede møde ngo’en Mercy Ships, som driver sundhedsarbejde ud fra hospitalsskibe i Afrika. Fotos: Mercy Ships

Løft til lokal kirurgi

I andet halvår af 2022 afholder Mercy Ships det medicinske projekt Safe Surgery Course i Senegal. Formålet er at forbedre kompetencerne inden for sikker kirurgi. Ifølge WHO er behovet stort, da 1 ud af 10 patienter oplever alvorlige komplikationer i forbindelse med kirurgi i lande med få ressourcer.

Mercy Ships’ model er desuden opbygget sådan, at alle operationer og behandlinger, der udføres på skibene, foregår som sidemandsoplæring, så lokalt sundhedspersonale får ny viden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det handler om en langsigtet effekt, forklarer generalsekretær for Mercy Ships Danmark, Vibeke Hauge Førrisdahl.

“Med vores model gør vi en livsændrende forskel for det enkelte menneske samtidig med, at vi løfter folkesundheden generelt i samfundet, blandt andet gennem uddannelse af sundhedsfagfolk, som så selv kan uddanne flere,” fortæller Vibeke Hauge Førrisdahl. Hun tilføjer, at Mercy Ships’ programmer er muliggjort takket være bidragsydere, volontører og samarbejde med virksomheder, der støtter hjælpearbejdet med penge eller knowhow.

Med arrangementet ved Næsseslottet håber Mercy Ships Danmark at udvikle meningsfuldt samarbejde med virksomheder, der får mulighed for at ”blive en del af noget større,” som bestyrelsesformanden Randi Mondorf udtrykker det.

Man kan læse mere på www.mercyships.dk

Mercy Ships

Mercy Ships er en international humanitær hjælpeorganisation, som blev grundlagt i 1978. Det danske nationale kontor har eksisteret siden 2010. Mercy Ships arbejder ud fra hospitalsskibene Africa Mercy og Global Mercy, hovedsageligt i Vestafrika.

Organisationen er baseret på kristne værdier med næstekærligheden som omdrejningspunkt. Mercy Ships giver gratis lægehjælp til verdens fattigste gennem sundhedsydelser, livsforvandlende operationer og kapacitetsopbygning.