Kristen radio nær moské

En af Udfordringens samarbejdspartnere, Radio Espoir (Håb) er i gang med at opføre en ny radiobygning og flytte sendemasten. I baggrunden ses den muslimske moské (med blå kuppel).

Storbyen Maroua i det nordlioge Cameroun er kendt for at være en muslimsk højborg. Her er mange forbindelser til den islamiske terrorbevæøgelse Boko Haraam (en afrikansk udgave af Islamisk Stat). Men de kristne tager udfordringen op.

Bombo Robert hedder lederen af en af de kristne radioer her. Han har tidligere været leder af en radiostation i Mayo Rey området, som ligger så langt ude, at der ikke er elektricitet. Bagefter var han med til at oprette en anden kristen radio i storbyen Maroua. Men på grund af uenighed med ledelsen gik han ud og oprettede sin egen radio.

Den kom til at fungere rigtig godt, og Udfordringen hjalp ham med en bedre sender og antenne. Stedet, hvorfra Bombo Robert og hans venner sendte, var imidlertid lejet, fordi han ikke havde råd til at købe et hus til radioen. Og da radiomasten først var oprettet, hævede udlejeren huslejen. Det havde Bombo også oplevet på den tidligere radiostation, selv om udlejeren endda var kristen.

Derfor er Bombo nu igang med at bygge et nyt hus til radioen og flytte den 30 meter høje sendemast og fjerne al den cement, der er langt i soklen. Men den slags udfordringer får ikke Bombo Robert og hans venner til at opgive. De har kaldt radioen for ”Radio Håb”, fordi de vil bringe det kristne håb til den muslimske storby. Og kaldet til at udbrede det kristne evangelium er meget stærkt for dem.

Den grund, som radioen nu har anskaffet sig, ligger ikke langt fra en af byens utallige moskéer, som man kan se på billedet. Men det skræmmer ikke Bombo Robert. Han har tidligere modtaget dødstrusler fra islamister, som syntes, han skulle lukke den tidligere radiostation.

Udfordringen støtter kristne afrikanere med at oprette lokale radioer i muslimsk-dominerede områder. Radioerne er med til at skabe forsoning og forståelse. Arbejdet kan støttes med gaver via Missionsfonden konto nr. 9570 0006 139450. Mrk indbetalingen med: ’5984 Radio-mission i Afrika.