Operaagtige julekoncerter

Andrea Pellegrini optræder til fordel for alkoholramte børn.

Med to julekoncerter støtter Andrea Pellegrini & LiveStrings organisationen TUBAs arbejde med børn og unge, der vokser op i familier med misbrugsproblemer.

Andrea Pellegrini har i samarbejde med strygekvartetten LiveStrings strikket en anderledes, akustisk julekoncertoplevelse sammen, som med lige dele legesyge og respekt formidler juleevangeliet gennem klassisk musik. LiveStrings har tidligere spillet sammen med store navne som Kanye West (US), Michael Bublé (CDN) og Lukas Graham.

Koncerten Julen har Englelyd kan opleves i Sankt Lukas Kirke i Århus d. 3. december og Garnisonskirken i København d. 14. december.

– Når vi støtter TUBA med to koncerter, er det fordi julens bagside er rå – det gælder i særdeleshed for de børn og unge, som vokser op i familier med alkohol og / eller stofmisbrug, siger Andrea Pelegrini.

Hun mener også, vi skal turde invitere dem ind i vores egne juletraditioner, som ikke har en tryg familie at holde jul med. Andrea Pellegrini er en dansk klassisk sanger og en af landets mest efterspurgte, både i opera- og koncertsammenhæng. I 2008 modtog hun Musikanmeldernes Kunstnerpris og har siden modtaget et hav af priser.

Senest Wilhelm Hansen Fondens hæderspris i 2020. I 2015 blev hun Reumert-nomineret i kategorien Årets sanger. Hun debuterede på Det Kgl. Teater som Rosinia i Rossinis ’Barberen i Sevillia’ i 2006, hvorefter hun både der og på landets øvrige scener har sunget og spillet mange andre roller. Bl.a. Carmen i Bizets ’Carmen’ på Opera Hedeland.