To nye chefer ansat i Danmission

Martin Rosenkilde

Missions- og udviklingsorganisationen Danmission har ansat to nye chefer – en ny programchef og en ny kommunikationschef. Ny programchef er Martin Rosenkilde, der kommer fra en stilling som programchef i DIPD, Dansk Institut for Partier og Demokrati, mens stillingen som kommunikationschef bliver besat med Christina Kofoed-Nielsen, der hidtil har været kampagneleder hos Danmission.

Martin Rosenkilde er oprindeligt uddannet cand.scient.soc. fra RUC og har siden taget kurser i bl.a. minoritetsstudier, projektledelse og kønsrettigheder. Desuden blev han i 2018 master i menneskerettighedsjura fra Aarhus Universitet. Udsendt for Danida i Bangladesh, været programmedarbejder i Folkekirkens Nødhjælps Afrika-afdeling, været programleder på samme organisations Palæstina-kontor i Jerusalem og været seniorprogramrådgiver i Dansk Røde Kors.

Siden 2018 har han været ansat i DIPD, Dansk Institut for Partier og Demokrati, hvor han har koordineret og haft ansvar for programmer i bl.a. Myanmar og Kenya. Han afløser Kirsten Auken, der søgte og fik stillingen som regionschef for Danmissions arbejde i Mellemøsten med base i Libanons hovedstad Beirut.

Flere sendes til partnerlande

Danmission har netop valgt, at man vil sende flere medarbejdere ud til partnerlandene for at styrke partnerskabet og programarbejdet. Om det siger den nye programchef:

”Jeg glæder mig til at være leder for programarbejdet i Danmission – ikke mindst for at være med til at bygge fire lande- og regionskontorer op. Det vil styrke vores udviklingsarbejde og følgeskabet med vores partnere, og det vil øge resultaterne af vores arbejde.”

Til den nye satsning med at sende flere medarbejdere ud hører også en oprustning af kommunikationen både internt og eksternt. Til hvert af de fire nye lande- og regionskontorer er der nu knyttet en kommunikations- og engagementsmedarbejder. Den nyudnævnte kommunikationschef Christina Kofoed-Nielsen ser frem til at kunne trække på disse medarbejdere:

Christina Kofoed-Nielsen

”Jeg glæder mig til at være med til at skabe større synlighed om Danmissions arbejde og bygge bro mellem ude og hjemme. Vi ved, hvor betydningsfuldt mødet mellem mennesker er, og derfor bliver det også vigtigt at få sat initiativer i gang, der kan bakke op om dette,” siger hun.

Christina Kofoed-Nielsen har en kandidatgrad i kommunikation fra RUC og har været ansat i Danmission siden 2006, de seneste fem år som kampagneleder. Det er dermed to erfarne chefer, der træder til – og et kendt og et nyt ansigt, som medarbejderne på hovedkontoret i Hellerup og på kontorerne ude i verden får som deres daglige ledere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Om Danmission

Danmission er en folkekirkelig organisation, som arbejder i 12 lande i Mellemøsten, Afrika og Asien. Organisationen har tre primære indsatsområder: dialog og fred, bæredygtig anvendelse af naturressourcer til gavn for både mennesker og miljø samt kontekstuel teologi for tro og handling.

Danmission blev grundlagt i 1821 og har i dag stærke samarbejdspartnere både herhjemme og i partnerlandene i Asien, Afrika og Mellemøsten. I Danmark udgør 66 genbrugsbutikker den vigtigste kilde til Danmissions indtægter. Den folkelige forankring og opbakning til arbejdet sikres også gennem folkekirker og lokale netværksgrupper landet over.