Fra minus-jul til en plus-jul

Kære Poul Henning

Tak at vi kan tale sammen. Jeg glæder mig til, at julen er overstået. Mine to store børn vil ikke holde jul med vores familie. De vil kun, at det er os tre. Jeg synes, at det let bliver en trummerum, for vi tre er sammen til daglig, og hvordan er det lige, juleaften som en festaften så skiller sig ud.

Jeg har gode minder om juleaften hos min mormor og morfar. De samlede familien til en stor fest, men det magter de ikke længere. I nyere tid har vi også været sammen med den øvrige familie, men desværre har mine teenagebørn meldt hus forbi. Dertil kommer, at alt er blevet så dyrt.

Der er ikke råd til julegaver, men forventningerne er de samme som hidtil. Som mor er det svært at skulle skabe en festlig juleaften med kun os tre og endda uden penge. Det eneste lyspunkt, jeg kan se, er, at vi skal med til julegudstjeneste i kirken. Har du et godt råd til mig. På forhånd tak.

Kærlig hilsen
Den frustrerede mor

 

Kære ven

Tak for dit skriv. Der er ikke let, men dog ikke umuligt. Der er mange familier, der på lignende måde kæmper den aften.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Forventningsafstemning

Jeg tænker, at du med dine børn skal forventningsafstemme dagene op til jul og juledagene. Det er let at blive skuffet og nedslået, hvis vi vil noget, der ikke kan lade sig gøre. De skal medinddrages og tage et ansvar, særligt når de nu gennemtrumfer en lille jul.

At tage ansvar er sundt for os alle. Måske kunne den større familie komme på besøg en af juledagene? Vil dine børn slet ikke familie, kan du vel også vælge at besøge din mor, bedsteforældre eller søskende uden dem.

Kreativitet og små midler

En vinkel er, hvordan man har det, en anden vinkel er, hvordan man tager det. Må Jesus give dig og dine børn stor nåde og styrke, så I ved hans hjælp kan vende en minus-jul til en plus-jul”.

Måske I kunne gøre det til en leg at skabe den hyggeligste stemning i dagene op til juleaften. I kunne brainstorme på emnet jul. Hvad er hyggeligt, sjov og oplagt at gøre uden de store midler? I en brainstorming har vi ja-hatten på. Hvilke interesser mon I tre har?


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Meget kan lade sig gøre for få penge, hvis der tænkes i bagning og her inspiration fra tv, juleklip, juledekorationer, udsmykning, julemusik, besøg på bibliotek, julekoncerter eller andre særlige arrangementer i julen.

Mange problemer er mellem ørene

En vinkel er, hvordan man har det, en anden vinkel er, hvordan man tager det. Jesus arbejder i forvandlingsbranchen. Må Jesus give dig og dine børn stor nåde og styrke, så I ved hans hjælp kan vende en minus-jul til en plus-jul, for Jesus kan forvandle os alle fra holdningen ”jeg vil have” til holdningen ”jeg vil give”. Jesus er vores forbillede, for han blev fattig, for at vi kunne blive rige.

Glædelig jul

Kærlig hilsen
Poul Henning


Artiklen fortsætter efter annoncen: