Musikalsk præst bliver landsleder for ELM

Frederik B. Smidt kommer fra en stilling som missionær for Luthersk Mission i Peru.

Frederik Berggren Smidt

Evangelisk Luthersk Mission har ansat Frederik Berggren Smidt som ny landsleder for foreningen pr. 1/12-2022.

Frederik Berggren Smidt er teolog og har været sognepræst i to embeder på Sjælland. Sammen med hustruen, Lise, der er uddannet lærer og krops- og psykoterapeut, har han netop været udsendt som missionær for Luthersk Mission i Peru. Her har Frederik givet teologisk undervisning, og ægteparret har desuden holdt ægteskabs- og familierådgivning.

Formand for ELM’s landsstyrelse, Michael Kjøller-Petersen, siger i forbindelse med aftalen: ”Det er med en stor glæde og taknemmelighed over, at det er lykkedes at få denne stilling besat, at vi kan fortælle denne nyhed. Lad os omslutte Frederik og hans familie i bøn.”

Præsten blev troende

I 2018 fortalte Frederik Berggren Smidt i bladet 24/12, hvordan han som præst havde oplevet at bede for sine sognebørn – og det virkede! ”Det var noget af det, jeg ikke havde lært om på universitetet, og det var jeg nødt til at lære på stedet,” fortalte præsten til 24/12.

I samme blad fortæller han om en kvinde, der lå døende på Slagelse Sygehus. Da han havde givet hende nadveren og bad Fadervor, kunne hun pludselig bede med. Få dage senere kunne hun tage hjem – og hun levede flere år derefter. Også Bibelen blev mere levende for Frederik, mens han var sognepræst i Tersløse. Og det var menigheden, som lærte ham at være præst, konkluderer han.

Senere blev Frederik B. Smidt sognepræst på Østerbro i Fredens-Nazaret Sogn.

Forfatter og musiker

ELM’s nye landsleder har skrevet flere bøger, blandt andet ”Elsk jer glade!” Sammen med sin hustru har han også skrevet bogen ”Ægteskabet – et enestående venskab”.

Som musiker har Frederik Berggren Smidt skrevet og sunget flere kristne sange. Han har også sammen med Lars Falck startet et kristent pladeselskab, Sinai Music, hvor han i januar 2021 udgav et album med egne tekster og melodier. Netop nu er Frederik B.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Smidt igen aktuel med en musikudgivelse, idet han har skrevet teksten til en af de nye advents- og julesange fra Evangelisk Luthersk Netværk. På ELN’s hjemmeside kan man høre ham synge sangen ’Bliv stille’ og akkompagnere den på guitar.

Her lyder første vers:
”Bliv stille
Stille i mit hjem
Stille i mit sind
Helligt nærvær
Nu er Himlen her
Se, Guds egen søn
Fødtes Julenat
Frihedsfyrsten
Jordens store håb
Bliv stille, lyt til Himlens sang
Lad dit hjerte hvile ud hos ham.”