IM lukker to genbrugsbutikker

”Butikken i Søndervig lukker, fordi vi fik et tilbud på ejendommen, vi ikke kunne sige nej til. 8.535.000 kroner er betydeligt mere, end vi normalt ville kunne få”, forklarer Jonas Laugesen, der er leder af Indre Mission-genbrug.

Med salget sikrer Indre Mission mange års drift af andre butikker. Det kunne man godt have haft brug for i Vejle, hvor butikken er lukket efter 33 år pga. pengemangel. ”Omkostningerne til husleje og varme er blevet så høje, at det ikke længere giver mening at drive butikken”, fortæller genbrugslederen. ”Lokalerne bliver opvarmet med naturgas, som er steget meget i pris, og butikslokalerne er dårligt isolerede.”

IM har gennem længere tid været på udkig efter andre lokaler i Vejle, men der har indtil videre ikke vist sig en rentabel mulighed. Butikken har givet underskud nogle år. Derfor er de frivillige gledet ind i andre af organisationens butikker i byen. Feriebutikken i Søndervig er drevet af frivillige rundt i landet.