44 kristne dræbt og 53 kidnappet i juletiden

Nye angreb på kristne i Nigeria:

Den 22/12 var der begravelse for de 40 kristne, som blev dræbt i Mallagum den 18/12. Foto: Anthony Timothy/ MSN

Én kristen blev dræbt og 53 kidnappet under julegudstjenesten i landsbyen Angwan Aku den 25. december. Den 18. december blev mindst 40 kristne dræbt i én landsby, og den 23. mistede tre kristne livet i en anden.

Det skrev Morning Star News den 2. januar.

Angrebet juledag fandt sted i landsbyen Angwan Aku i Kaduna State. En af de lokale, Akawu, skrev i en sms til MSN: “Gudstjenesten skulle lige til at starte, da angriberne ankom til landsbyen på motorcykler, mens de skød omkring sig. De dræbte en kristen og kidnappede 53 andre, som stadig holdes som gidsler.”

”Der er skyderier overalt igen i nat”

Indbyggere i Kaura County fortæller, at ”hyrder og andre terrorister” dræbte 40 kristne i Mallagum den 18. dec. Yderligere tre kristne blev dræbt i Kagoro den 23., oplyser lokale kilder. Midt under angrebet sendte Jay Awan en sms til MSN med teksten:

“Vi bliver igen angrebet af terrorister. Der er skyderier overalt igen i nat,” skrev Jay Awan til Morning Star News. Han tilføjede: ”Dette er værre. Vi har brug for hjælp.” En anden indbygger, ved navn Amos David, skrev den 19. dec. i en sms til MSN om angrebet på Kagoro, som var startet søndag aften: “Huse og lader brænder stadig, mens jeg skriver til jer”

. Pastor Stephen Panya Baba fra Evangelical Church Winning All (ECWA) sendte en gruppe-sms for at bede om forbøn den 23/12: “Netop nu (21:45) lyder der skud fra de formodede gerningsmænd, fulani-hyrderne,” skrev Stephen Baba, som samtidig tænkte tilbage på de bevæbnede mænd, der havde angrebet nabobyen Mallagum den foregående søndag. “De døde blev begravet så sent som i går, torsdag. Nu er de tilbage igen på mindre end en uge!”

På billedet ses fyrre kister med de dræbte kristne i Mallagum. Foto: Anthony Timothy/ MSN

Islamister vil overtage kristne områder

Også i det nye år er der sket angreb i Nigeria, fortæller den tidligere danske missionær Kirsten Højgaard. Hun oplyser, at en lokal præst tirsdag ringede til lederne af en af Mission Afrikas projektgrupper og fortalte, at der lørdag havde været et byt bandeangreb.

En person mistede livet. Kirsten Højgaard opfordrer til forbøn om beskyttelse for de kristne i de udsatte områder, især i delstaterne Kebbi og Zamfara. Kirkeledere i Nigeria formoder, at de radikaliserede blandt fulani-hyrderne angriber kristne i Nigerias mellembælte for at erobre deres områder.

Formålet er dels at indføre islam og dels at finde græsningsarealer til dyrene i denne tid, hvor ørkenen breder sig. Ifølge Open Doors blev der dræbt flere kristne i Nigeria sidste år end noget andet sted i verden. Ialt 4.650 kristne nigerianere blev dræbt på grund af deres tro, ifølge Verdensranglisten 2022. I samme periode blev 2.500 kristne kidnappet, skriver Morning Star News.


Artiklen fortsætter efter annoncen: