Josef i øjenhøjde og Guds ledelse

Bogens undertitel beskriver fint, hvad hovedtemaet er, Guds ledelse i unge Josefs liv som medlem af en storfamilie, søn af patriarken Jakob og yndlingshustruen Rakel.

Peter Aage Bak har ønsket at skrive lettilgængeligt og mundret; det er lykkedes til fulde. Bogen egner sig derfor også til børn og unge – udover at voksne nok også kan glæde sig over at forstå mere om Guds ledelse i menneskers liv.

Josef i 1. Mosebog

Det er en god ide at læse Bibelen slået op på 1. Mosebog kap. 37-50 samtidig med, at man læser bogen. Nogle gange, når man læser en genfortalt historie fra Bibelen, kan man spørge sig selv ”Står der virkelig sådan?” – derfor kan teksten udover at være i øjenhøjde også være en øjenåbner for Bibelens guldkorn!

Den parallelle læsning giver tid til fordybelse i, hvordan Gud leder i svært forståelige situationer, som alligevel kan ende med at give mening, når man aner Guds planer i det.

Fra drømmer til fyrste

Udover at være en spændende historie viser den også, hvordan en ung fyr på 17 med en spændende drøm bare må fortælle den til sine brødre, og så går det helt galt – indtil Gud vender Josefs skæbne, som bliver fuldt integreret i Guds planer både for ham, hans familie og alle andre.

Selv om bogen er skrevet mundret, så bygger den på research, seriøse kilder og lang erfaring i bibelundervisning. Forfatteren gør klart, hvad man ikke ved og følger ellers Bibelens fortælling. I bogens efterord trækker forfatteren tråde til Jesus, Helligåndens virke og vor tid, idet han håber, at læseren også ser det!

Peter Aage Bak: Jeg er Josef – en lille bog om Guds ledelse
108 sider. 95 kr.
Pascha Forlag (eget)
Købes hos williamdam.dk