Konferencer om køn og seksualitet

Luthersk Mission og Indre Mission sætter fokus på emnet med konferencer både i Herning og København.

LM og IM er aktuelle med to konferencer om køn og seksualitet ud fra en kristen kontekst.

Køn og seksualitet fylder meget i det offentlige rum. Derfor ønsker LM og IM med to konferencer at sætte fokus på emnet ud fra en kristen kontekst.

Konferencerne foregår den 28. februar 2023 i Herning Bykirke og onsdag den 1. marts i LM’s missionshus, i Nansensgade København.

Sara Palmqvist.

Opmuntring til at tale om køn og seksualitet

Programmet på konferencerne indeholder tre foredrag, hvor de første to er af meget praktisk karakter. Det første foredrag er ’Lets talk about sex’ ved Sara Palmqvist Gaarn-Larsen. Det andet er et oplæg om ’Sund seksualitet’ ved Amanda Lagoni. Det tredje, ’Den svære samtale om køn og seksualitet’, handler om at møde mennesker med hjertevarme og nærvær uanset deres kønsidentitet eller seksuelle orientering ved Jacob Munk.

Naturligt emne

Familiekonsulent Kristian Andersen fra Luthersk Mission udtaler om visionen for konferencerne i Herning og København:

Kristian Andersen.

”Vores mål er at give viden og inspiration, så samtaler om køn og seksualitet kan blive mere naturlige i både hjem og menighed. Køn og seksualitet fylder rigtig meget i det offentlige rum, og mange mennesker er berørt af det. Emnet kan imidlertid være tabubelagt, og det vil vi gerne være med til at bryde,” siger han.

”Vi vil også gerne opmuntre til, at vi som kristne kan tale om emnet med et kristent udgangspunkt.”

Råd og værktøjer til både samtaler og omsorg

Amanda Lagoni.

Programmet på konferencen består af tre foredrag, hvor de første to er af meget praktisk karakter.

Lærer Sara Palmqvist Gaarn-Larsen giver gode råd og værktøjer til, hvordan samtalen om køn og seksualitet, der er svær for de fleste voksne, kan tage form, og parterapeut og sexolog Amanda Lagoni taler om sund seksualitet.
Konferencen handler imidlertid også om at møde mennesker med omsorg, som har en usikker kønsidentitet eller tilhører en seksuel minoritet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I det tredje foredrag taler Jakob Munk, der er teologistuderende og projektmedarbejder i AdamogEva.dk, derfor om det at møde mennesker med hjertevarme og nærvær uanset deres kønsidentitet eller seksuelle orientering.

Jacob Munk.

Både for voksne og unge

Kristian Andersen håber, at konferencens fokus på emnet vil skabe en efterfølgende lyst til at arbejde mere med det i både ungdoms- og voksenarbejde i LM’s missionshuse og menigheder.
Man kan læse mereom konferencen på dlm.dk.

Tirsdag den 28. februar 2023 foregår konferencen i i Herning Bykirke, Poppelvej 3a, Herning. Onsdag den 1. marts 2023 er der konference i LM’s missionshus, Nansensgade 94, København kl. 16.30-21.30, oplyser familiekonsulent Kristian Andersen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Læs også:

Romantisk weekend til gavn for parforholdet

Ægteskabsdag i Kolding


Artiklen fortsætter efter annoncen: