Nyt år, nyt dig? Nej…

Af Allan Wiinberg

2023 er godt i gang, og måske du stadig er i gang med dit nytårsforsæt? Du ved, de gode intentioner, du startede året med, hvor du havde planlagt, at NU skulle der ændres i nogle ting. Du skulle være en ny og bedre udgave af dig selv. Måske de er droppet igen, for intentionerne slår nogle gange vores handlinger af pinden.

Starten af året er altid starten på “mit nye jeg” for mange mennesker. Vi vil fjerne det dårlige ved os selv, og proppe mere godt ind.

Men… Gør vi det, fordi vi reelt har brug for en ændring?
Eller fordi vi SKAL forbedre os? Fordi vi SKAL leve op til nogle forventninger.
Leve op til nogle idealer, som egentlig slet ikke er idealer, vi kan leve op til.
Mange nytårsforsæt er lettere overfladiske og handler om at tabe sig og spise sundere.
Eller tjene flere penge til en lækker rejse.
Men er det vigtigt? Er det vigtigt for dig, og er det noget, der faktisk tilfører dig som person og dit liv en større værdi?
Er det nødvendigt, at vi skal ligne de tynde (og fotoredigerede!) modeller i medierne?
Er det nødvendigt, at vi skal tjene flere penge på jobbet for at have værdi?

Når vi går i gang med disse ændringer, har vi en ide om, at det vil øge vores værdi. Jo lavere tallet på badevægten er, jo højere værdi har vi som menneske!

Men ved du hvad? Du ER god nok. Du HAR værdi. Det fortæller Gud os; Se, i mine hænder har jeg tegnet dig, dine mure har jeg altid for øje.” Esajas’ Bog 49:16. Gud har skabt mennesker med værdi. Skabt dig med værdi. Og at vi er værd at elske.

Vi rummer alle sammen både gode og dårlige sider. Og du er god nok. Bare som du er. Det betyder samtidigt ikke, at det er helt fint at kæderyge cigaretter og indtage spandevis af alkohol.

Men føl aldrig, at du SKAL være pænere, klogere og sundere for at opnå “god nok”. Slet ikke for at leve op til nogle menneskeskabte, skæve idealer. For vi er accepteret og elsket, en gave vi har fået skænket. I det gamle år og det nye. Vores vigtigste opgave er måske at huske os selv på det; at minde os selv om, at Gud har skabt os, elsker os og har ønske om, at vi har det godt.

“Da jeg endnu var foster, havde du mig for øje; alle dagene stod skrevet i din bog, de var formet, før en eneste af dem var kommet. Hvor er dine tanker dyrebare for mig, hvor stor er dog summen af dem, Gud!” Salmernes Bog 139:16-17


Artiklen fortsætter efter annoncen: