Sejerøpræsten modtager KLF-buketten

Josefine Frej Mikuta med Buketten fra KLF, Kirke & Medier. Foto: Lars Salomonsen.

For ”Præst søger Paradis” belønnes Josefine Frej Mikuta nu med Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

I programserien fra efteråret på DR2 kunne seerne følge den nyuddannede præst i hendes første embede på Sejerø – et sogn med en overvægt af pensionister og gamle traditioner. Om baggrunden for valget siger KLF:

– Josefine får Buketten for at vise os seere, at kirken er en mangfoldig størrelse, der giver mening, nærhed og omsorg – og for at give os et ærligt og kærligt indblik i, hvordan hun som ung præst ønsker at fastholde det centrale budskab om troen på Gud og samtidig har en drøm om at give sognebørnene et mere nuanceret syn på den verden, vi lever i, forklarer generalsekretær Mikael Arendt Laursen.

Da Josefine i 2020 flyttede fra Nørrebro til Sejerø, troede hun, at hun mere eller mindre ville forsvinde fra civilisationen. Derfor var hun i starten meget skeptisk overfor tilbuddet om at medvirke i programserien. På spørgsmålet fra KLF om hun er tilfreds med resultatet, siger hun:

– Det er blevet det, som jeg håbede på: Et autentisk indblik i min præstegerning og i Sejerøs ånd og særpræg. Jeg måtte ret tidligt acceptere, at det ikke ville blive en fantastisk succeshistorie, men en historie om sårbarhed. Fordi jeg ikke anede noget om, hvordan jeg ville være som præst, og om det ville lykkes mig at integrere mig, var det eneste, jeg kunne gøre: at være et sårbart menneske. For den unge præst betyder det at modtage buketten en bekræftelse på, at der er plads til en præst i kirken, som er lidt anderledes:

– Det er rørende, befriende og forløsende at føle: ”Ja, der er plads, og du har fat i noget”, slutter Josefine interviewet til KLF, Kirke og Medier.