Fire sange til fasten

Sangskriver Ketty Mølgaard Dahl har mange tekster bag sig. Nu har hun begået flere sammen med Roar Steffensen og Frederik Berggren Smidt.

– Tre sangskrivere har lavet en sangpakke, der egner sig særligt til faste, men et par af dem er også generelt velegnede til hhv. dåb og nadver, fortæller Dorte Sig Leergaard, Landsleder i Evangelisk Luthersk Netværk (ELN). Hun håber, de vil blive til glæde og fornyelse af menighedens sang.

Sangpakken består af tekst, noder og en indspilning med sang, klaver og tekst og kan findes på ELN’s hjemmeside, hvor der også er henvisning til indspilningerne på Youtube.

– Sangteksterne er skrevet af Ketty Dahl, Frederik Berggren Smidt og Roar Steffensen, mens de nye melodier er komponerede af Bjarke Clausen, Peter Sander Andersen og Torsten Borbye Nielsen. En enkelt af sangene bliver sunget på en kendt melodi fra salmebogen.

Tre gode grunde

Det er anden gang, ELN sender nye sange ud. Den første kom til advent med otte sange. Dengang fortalte en af initiativtagerne, Roar Steffensen, at der er mindst tre gode grunde til at skabe nye sange.

– For det første, så vil vi rigtig gerne være med til at fremme fællessangen i menighederne. For det andet er det vigtigt, at vi får sunget noget god, luthersk teologi. Hjemme hos os siger vi, at ’vi synger, det vi tror. Og vi tror, det vi synger’. Lovsang og fællessang er faktisk meget formativt for, hvad vi tror.

– Endelig for det tredje, fik vi ideen, fordi en del skriver nye sange og salmer, og hvis ikke der kommer en ny sangbog, er det svært at få dem delt. Hvis sangene kun når skuffen, tærer det på motivationen til at skrive,” siger Roar Steffensen.

Indspilningerne er lavet i Skjern Bykirke. Lea Rugager Kristensen synger og Merete Steffensen akkompagnerer, mens Mogens Jacobi Olesen står for teknikken.