Carola Häggkvist giver Gud æren for 40 års succes

Carola med datteren Zoe, som hun adoperede fra Sydafrika i 2012.

For 40 år siden blev svenske Carola Häggkvist stjerne på en aften, da hun som 16-årig vandt det svenske melodi grand prix med ”Främling”. I dag er hun stadig en elsket sangstjerne i Sverige og hendes 40-års jubilæum fejres med maner.

For mange grand prix-stjerner varer succesen kun kort tid, men Carola har formået, hvad ikke så mange andre har, nemlig at bevare populariteten og folks kærlighed. Så da billetterne til hendes 40-års jubilæumskoncert i Avicci Arena i Stockholm blev sat til salg, var de væk på to dage. Den følgende koncert i Malmø var udsolgt på 12 minutter.

Troen på Gud er fundamentet

Det som har kendetegnet Carola, siden hun vandt i 1983, har været hendes klippefaste tro på Gud, som hun aldrig har lagt skjul på. Den har fulgt hende både privat og på scenen, hvor hun i løbet af karrieren har haft kirkekoncerter, gospelkoncerter og udgivet både gospelalbums, fortolkning af Lina Sandells sange og de mange julealbum, som folk elsker.

– Min tro er mit fundament, og Gud skal have al ære for det, jeg har oplevet i mit liv, siger Carola

Op- og nedture

Men det har ikke været ren optur for den i dag 56-årige sangerinde. Hun blev gift med norske Runar Søgaard i 1990, og de fik sammen sønnen Amadeus. Men i 2000 blev de skilt. Hun har oplevet at hendes musikselskab gik konkurs og har mistet begge sine forældre tidligt. Men hun har stået fast i sin tro, har udviklet sig som menneske og kunstner og har fastholdt sin status som elsket sangerinde i Sverige.

Adopterede datter

I 2012 adopterede Carola datteren Zoe, som kommer fra Sydafrika. Carola havde i fire år søgt om at få lov til at adoptere, hvilket var svært, da hun søgte som enlig mor. Adoptionen gik igennem da Zoe var to år gammel. I dag er hun teenager og sin mors øjesten. Hun har bl.a. optrådt sammen med Carola til julekoncerter mv.

Fejrer 40 år med stil

Carola startede jubilæumsåret ved at synge i pausen under det svenske melodi grand prix i Malmø, hvor det hele startede i 1983. Hun sang et mix af sine tre grand prix-sange, til stor jubel og med fællessang fra publikum. Carola ser med spænding frem imod at fejre sit jubilæum dette år.

– Jeg glæder mig til at komme ud og møde alle jer, som har støttet mig i alle de år, som er gået. Der skal være fest, og det kan ikke fejres bedre, end at gøre det sammen med mine fans og trofaste støtter, siger Carola


Artiklen fortsætter efter annoncen:Rock, pop, gospel og musical

Forude venter masser af koncerter, en bog-udgivelse og andre overraskelser. I løbet af 2023 turnerer hun bl.a. i både Sverige og Norge med noget så usædvanligt som fire forskellige slags koncerter, ”4 faces”, kalder hun dem. Det vil sige, at der er fire typer koncerter indenfor de fire forskellige genrer: Rock, pop, gospel og musical. Man kan så tage til koncert med Carola i den stil, man bedst synes om. Rigtig mange af koncerterne er allerede udsolgt,

Det ser ikke ud til, at Carola gæster Danmark på sin ellers storslåede turné. Men er man interesseret i at opleve hende, kan man tjekke carolafesten.se.