Jonathan bliver ny landsleder for søndagsskolerne

Jonathan Kiel Thormann vil nå ud til alle landets børneklubber og kirker med budskabet om Jesus.

Socialrådgiver Jonathan Kiel Thormann bliver ny leder af Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) fra 1. maj. Han afløser Steen Møller Laursen, der i december 2022 stoppede som landsleder.

– Søndagsskolerne ligger mit hjerte nært, og jeg ønsker, at alle børn får et møde med Jesus, som de kan bygge videre på resten af deres liv, fortæller den 37-årige Jonathan, der glæder sig til at komme i gang med arbejdet.

Hjerte for børn og Jesus

Formand for DFS, sognepræst Michael Thomsen, udtrykker glæde over ansættelsen på vegne af DFS’ medarbejdere. Han siger om den nye landsleder: ”Jonathan er utrolig behagelig at være sammen med. Han tænker dybt over tingene og er dybt funderet i sin tro. Han har stærke holdninger, men virker ikke for skråsikker. Han har derimod humor og har et stort hjerte for DFS og det at fortælle børn om Jesus.”

Den nye landsleder bor sammen med sin kone, Eva, i Kolding, og de har tre børn i alderen 4-11 år.

Fokus på medarbejderne

Jonathan Kiel Thormann er opvokset i Hammerum ved Herning. Han er uddannet international socialrådgiver og har bl.a. været udsendt til Jerusalem, hvor han var ansvarlig for ungdomsledertræning for organisationen Musalaha. Efter endt uddannelse blev Jonathan diakonal medarbejder ved Christianskirken i Århus, og de seneste ti år har han arbejdet som socialrådgiver og jobrådgiver i Haderslev og Kolding.

Nu ser han frem til at møde medarbejderne og de mange frivillige. Han vil gerne hjælpe de ansatte med at nå ud til alle landets børneklubber og kirker med budskabet om Jesus.

– I mit arbejde har jeg haft motiverende samtaler med ledige borgere og brugt tid på at koordinere samarbejde mellem en masse forskellige aktører. Dét er en erfaring, der er rigtig brugbar i DFS. Her vil jeg bruge mine stærke kommunikationsevner og evnen til at lede og samarbejde, så vi får en flok medarbejdere, der trives, så de kan bringe gejst og sparring ud til de over 1.000 frivillige.

Jonathan sidder i menighedsrådet ved Kristkirken i Kolding, hvor han har ansvar for personaleledelsen. Han er også engageret i KFUM-Spejderne i Seest og er leder i en lokal juniorklub. I fritiden bruger han tid på landevejene som motionscyklist og i naturen sammen med familien.


Artiklen fortsætter efter annoncen: