Tag et skridt i tro, når det brænder på

Af Henri Nissen, Ansvarshavende redaktør

Hvis du føler dig som en ”træt kristen”, så tænker du måske, at du i hvert fald ikke kan overkomme at tage skridt i tro lige nu. For du er i forvejen overbebyrdet.

Men bare rolig. Det er ikke en præstation. Jesus siger: ”Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile. Tag mit åg på jer, og lær af mig, for jeg er sagtmodig og ydmyg af hjertet, så skal I finde hvile for jeres sjæle. For mit åg er godt, og min byrde er let.”

Så selv om det ekstra skridt i tro kan føles som et åg, man skal tage på sig, så vil det tværtimod give hvile for sjælen! Og byrden er let, når Han er med i den. Det véd vi måske godt. Men det er sjældent, at vi tager skridt i tro, når vi er på toppen og alt går derudaf. Det er oftere, når det IKKE går så godt. Når vi er i krise. Når vi er overbebyrdede, at vi griber ud efter Guds hånd.

Ifølge Bibelen, så strækker Gud jo hele tiden sin hånd ud til os. Men det er i kriser, at vi får øje på den og tager imod den. For vi er lidt mere desperate efter hjælp. Når selv kristne ikke oplever, hvor fantastisk det er at leve med Gud, så skyldes det ofte, at vi er holdt op med at regne med Gud. Vi klarer livet selv. Vi holder nok troen kørende – men på et lavt blus, og ind i mellem keder det os…

Men det var selvfølgelig ikke sådan, Gud ønskede det for os. Jesus siger jo, at han er kommet for at give liv i overflod. Så hvordan kommer man ind i det liv i overflod? Det gør vi ved at gå et ekstra skridt i tro. Ved at gå udenfor vores komfort-zone. Ved at handle i tro. Ved at forvente hjælp – og åbne øjnene for, hvordan Gud er tæt på os.

Man kunne skrive meget mere om dette, men man kan også tale det ihjel. For det er ganske enkelt: Invitér Gud ind i dit problem, og forvent hjælp. Og læg så mærke til, hvad der sker! Hvis det handler om at få et svar, så læs artiklen side 3 og se skemaet, som netop handler om, hvordan Gud svarer på flere måder.