Indre Mission får 26-årig med i hovedbestyrelsen

Det hidtil yngste medlem af IM’s hovedbestyrelse er som ønsket både kvinde - og fynbo.

Hannah Christiansen, der bliver færdig som psykolog til sommer, skal fra 1. august være med i Indre Missions hovedbestyrelse. Foto: Indre Mission

Indre Missions hovedbestyrelse henter et nyt medlem fra ungdomsrækkerne.

Fra 1. august 2023 sidder 26-årige Hannah Christiansen fra Odense nemlig med ved bordet, når Indre Missions hovedbestyrelse holder møde. Hun bliver dermed det hidtil yngste medlem af Indre Missions øverste ledelse.

I landsudvalget for IMU

Hannah Christiansen sidder i forvejen i landsudvalget for Indre Missions Ungdom (IMU) og repræsenterer derfor den unge generation i Indre Mission. Hun er opvokset i Vejle, hvor hun allerede som barn fulgte med forældrene i Vejle Missionshus. Det var dog først, da hun kom tilbage fra efterskole, at hun for alvor fandt sit eget kristne ståsted og blev en aktiv del af Indre Missions Ungdom i Vejle, hvor hun som 18-årig også blev formand, hedder det i pressemeddelelsen fra Indre Mission.

Psykolog fra Odense

Hannah Christiansen fortæller, at hun for 5 år siden flyttede fra Vejle til Odense for at læse til psykolog. Her søgte hun straks ind i det lokale IMU fællesskab, hvor hun i dag også sidder i bestyrelsen. Til sommer er hun klar til at søge arbejde som nyuddannet psykolog. ”Det var en stor overraskelse for mig at blive spurgt om at træde ind i Indre Missions hovedbestyrelse,” fortæller Hannah Christiansen. ”Jeg måtte lige have lidt tid og bede en ekstra bøn til Gud, inden jeg kunne sige ja.”

’Ung kvindelig fynbo med hjerte for Indre Mission’

Bestyrelsens formand Hans-Ole Bækgaard forklarer valget af Hannah Christiansen med, at ”vi ønskede både en fra det fynske, en med hjerte for IMs sag, en kvinde, en ung, som kan bringe det perspektiv ind i bestyrelsens drøftelser, og en, som har mod og faglighed til at give udtryk for sine synspunkter.
Det får vi alt sammen med Hannah Christiansen.”

Stor ydmyghed

Det er med stor ydmyghed, men også med glad forventning, at Hannah Christiansen nu træder ind i bestyrelsesarbejdet. ”IMU er jo også en del af IM, og jeg står selv midt i processen med at glide fra IMU over i det mere voksne IM,” fortæller Hannah, som er meget optaget af det gode samspil mellem generationerne. ”Fællesmøderne i Odense IM har givet mig en god fornemmelse for IM som et fællesskab for alle aldre,” udtaler hun i pressemeddelelsen.

”Jeg er grundlæggende en optimist, og den indstilling vil jeg tage med mig ind i hovedbestyrelsen,” siger Hannah Christiansen.

Hun afløser Lene Offersgaard, som efter 5 år i bestyrelsen har valgt at give plads for nye kræfter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:IM’s hovedbestyrelse

Hovedbestyrelsen er Indre Missions øverste ledelse og har ansvaret for bevægelsens overordnede strategier. Hans-Ole Bækgaard er formand for bestyrelsen, som lægger linjen for Indre Missions landsdækkende arbejde, beslutter politikker og retningslinjer og godkender budgetter og regnskab. Hovedbestyrelsen består af mellem 7 og 13 medlemmer, hvoraf mindst halvdelen skal være præster i folkekirken.