To kreative kvinder fandt sammen om en bog

Bogen ”Under kappefligen” er på 80 sider og koster 128 kr. Den kan bestilles på Hosianna.dk eller hos forfatterne. (klik på billedet for at bestille den på Hosianna)

– Vi har skrevet denne bog som en hyldest til livet, til mangfoldigheden og til Gud og hans skaberværk, skriver Gudrun Toldam og Ida Mikkelsen i forordet til deres nye bog.

De to kvinder mødte hinanden til et bryllup i kirken. Gudrun fortalte Ida, at hun havde skrevet nogle essays, men ikke vidste, hvad hun skulle bruge dem til. Ida fortalte, at hun havde skrevet digte og tegnet tegninger i mange år, som hun ikke vidste, hvad hun skulle bruge til. De fik den tanke at udgive en bog sammen. Den skulle indeholde tegninger, digte og essays og være som en dialog mellem de to.

Gudrun har i forvejen udgivet en erindringsbog om ”Med Grønland i hjertet”. Den handler om hendes og familiens liv og deres tid som udsendte på Grønland. Gudrun skriver og holder foredrag. Hun og hendes mand har også fungeret som forstanderpar i et par frikirker. Og Ida Mikkelsen er en meget dygtig tegner. Hun har en baggrund som bl.a. ergoterapeut og har været ude med UMO.

De henvendte sig nu til Udfordringens forlag med deres idé. Normalt er der ikke meget salg i digte. Det samme gælder essays og tegninger. Men sammen kunne det blive til en fin lille bog.

Ida Michelsen F. 1941 i København Udd. ergoterapeut 18 års ergoterapeutarbejde Ungdom med opgave Dansk Europamission Arbejdskollektiv i landlige omgivelser Elev, tolk og medarbejder på International Apostolsk Højskole i Kolding Aftenskolelærer i Århus, kreative fag Den Gamle By i Århus, konserv. afd. smedie Ida. michelsen@gmail.com

– Mennesker med forskellige evner kan supplere hinanden og berige hinanden og gøre det, den ene kan, mere fyldigt og mere rigt, når det føjes sammen med det, den anden kan, skriver de to i forordet. Om det konkrete samarbejde, fortæller Gudrun:

– Ida skal bruge lang tid til at tænke over tingene og til at afprøve muligheder, mens jeg er mere utålmodig. Vi tænker forskelligt. Og det har været spændede at arbejde sammen. Begge griner.
De to forfattere er kristne, og det afspejles også i bogen:

– Det er en lovsang til Gud, når vi tegner, maler, skriver, digter, synger og glæder os over alt det, Gud har givet, skriver de og henvender sig direkte til læseren:

– Vi vil gerne give dig en palet af tanker og kreative udtryk til inspiration og reflektion – og opmuntre dig til at bruge de gudgivne evner, som du har fået, på din helt egen og originale måde, skriver de to. Bogen består af tre forskellige typer af tekster som en fortløbende dialog mellem de to forfattere. Der er tanker om Guds vejledning gennem Bibelen, og om det, der rører sig i tiden. Der er digte og stregtegninger og poetiske prosatekster.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gudrun Toldam F. 1946 i Kirkeby, Sydfyn Gift m. Dan Toldam 1972 4 voksne børn, 8 børnebørn Udd. socialpædagog Arbejdet i missionsarbejde i 10 år Grønland Med i opstart af Lykkegårdskolen i Kolding 1988 Udgav i 2021 bogen: Med Grønland i hjertet gdtolda@gmail.com

– Tilsammen er det en hyldest til det liv, som Gud har givet os at leve med den mangfoldighed af udtryk, evner og kreativitet, han har lagt ned i hver vores personlighed, skriver Gudrun og Ida. Undervejs har de to kvinder fået redaktionel hjælp og råd af Heidi Bobjerg. Hun har specialiseret sig i at hjælpe mennesker med at skrive deres bøger.