Evangelisk Luthersk Netværk vil værne om det klassiske ægteskab

ELN’s formand Jens Lomborg

Evangelisk Luthersk Netværks landsledelse har i en udtalelse fra maj 2023 præciseret, hvor de selv står i spørgsmålet om samkønnede vielser.

ELN’s landsledelse opfordrer til, at forkyndelsen i menighederne værner om det bibelske syn på ægteskabet.

Bibelsk forståelse

Spørgsmålet om samkønnet ægteskab splitter kirker verden over, men et ægteskab er forbeholdt én mand og én kvinde, fastslår ELN.

”Også herhjemme er spørgsmålet om vielse af to af samme køn på dagsordenen blandt lutherske og evangelikale kirker. Tiden er derfor moden til, at vi præciserer ELN’s svar på spørgsmålet, som også kan blive stillet til ELN’s landsledelse og i menigheder, der er tilknyttet ELN’s menighedsnetværk,” hedder det i udtalelsen.

ELN nøjes dog ikke med at sige ”et stort og helhjertet JA til den klassiske, bibelske forståelse af ægteskabet”. For denne skabelsesordning, som er bekræftet af Jesus og praktiseret i kirken i mere end 2000 år, skal der også værnes om.

Sandt og kærligt

Helt konkret vil ELN værne om ægteskabet gennem forkyndelse og sjælesorg på følgende måde:

”Vi opfordrer til, at der bliver forkyndt ofte, sandt og kærligt om mand, kvinde, seksualitet, identitet og familie. Vi har brug for at folde den rigdom ud, som Gud har givet os i og med skabelsen og konstituering af ægteskab og familie. Vi erkender, at vi er et fællesskab af mislykkede og svage, som ved med os selv, at vi aldrig kan stå mål med Guds bud og har brug for syndernes forladelse og tilskyndelse til en ret livsførelse. Vi møder mennesker uanset deres tro, tvivl, identitet og overbevisning med omsorg, tilgivelse og konkret vejledning. Vi fastholder, at menigheder i ELN’s menighedsnetværk er forpligtet på Odenseerklæringen, hvor det blandt andet hedder: … Når samfundet således indretter sig med andre samlivsformer end livslangt ægteskab mellem mand og kvinde, følger kirken ikke efter. At tage Guds navn til indtægt for handlinger, der strider mod Bibelens konkretisering af, hvad kærlighed er, er et angreb på kirkens identitet som kristen kirke. Det betyder, at et menighedsfællesskab, der lærer eller praktiserer vielse af to af samme køn, ikke kan være medlem af ELN’s menighedsnetværk,” fastslås det i udtalelsen fra maj 2023.

”Vi er overbeviste om, at det klassiske, bibelske ægteskab rummer velsignelse for mænd, kvinder og børn, for de enkelte familier og for samfundet som helhed. Vi ønsker og opfordrer til, at vi som kristne i Danmark står sammen om frimodigt at fastholde Bibelens ord også på dette område. Fordi det er sandt og kærligt,” slutter udtalelsen fra ELN.


Artiklen fortsætter efter annoncen: