Gudstjenestepause bliver droppet

Generalsekretær i KLF, Kirke og Medier, Mikael Arendt Laursen, glæder sig over, at dialogen med DR nu har båret frugt.

I årevis har tv-gudstjenesten gået på sommerpause. Det er nu slut. I et pilotprojekt sender DR nu 10-gudstjenesten fra Københavns Domkirke på DR1 seks søndage i højsommeren. KLF, Kirke & Medier glæder sig meget over, at dialogen med DR bærer så konkrete resultater.

KLF, Kirke & Medier har gennem mange år ærgret sig over, at hele kirkeåret ikke er dækket ind med tv-gudstjenester, og især den lange sommerpause fra midt juni til midt august har skuffet mange mediebrugere. Men til sommer bliver der sendt direkte gudstjenester fra domkirken i København, Vor Frue Kirke, på DR1.
Det oplyser DR til KLF, Kirke & Medier.

Direkte billeder med fjernstyrede kameraer

– DR har igennem længere tid oplevet et stærkt ønske fra kirkelige organisationer om at skrue op for antallet af tv-gudstjenester, så vi også sender i højsommeren. Det synes vi grundlæggende er en god idé, og vi er glade for, at den teknologiske investering, vi har gjort i Vor Frue Kirke, nu kan afprøves i en ny sammenhæng, siger Ida Holten Ebbesen, redaktionschef for Specialiseret Kultur & Tro.

Baggrunden er de gode erfaringer med direkte tv-billeder fra morgenandagten i domkirken, som mange mediebrugere har taget vel imod. Det er de erfaringer med fjernstyrerede kameraer fra domkirken, som nu resulterer i tv-gudstjenester seks søndage i højsommeren, i ugerne 24-29.
Initiativet fra DR roses af Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

– Vi glæder os meget over det. Det er enormt dejligt at se, at et langt samarbejde og mange dialoger i korridorerne mellem KLF, domkirken og DR har kastet et så konkret resultat af sig. Vi har både overfor DR og domkirken peget på nogle løsninger på den efterspørgsel, som mange af vores medlemmer har givet udtryk for, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

KLF, Kirke & Medier har gennem længere tid haft en intens dialog med både den nuværende og tidligere domprovst i domkirken – henholdsvis Johannes Gregers Jensen og Anders Gadegaard, DRs kulturdirektør Henrik Bo Nielsen og DRs trosredaktør Christoffer Emil Bruun.

– Dette er et rigtig godt eksempel på, at dialog nytter. Vi har været meget tydelige overfor DR om medlemmers savn i forhold til sommerpausen og medlemmers glæde over de tv-transmitterede morgenandagter; det er den kombination, som nu går op i en højere enhed, fastslår Mikael Arendt Laursen.