Stafetten blev givet videre efter 40 år

Birgitte og Bo Steffensen-Thomasen er klar til at tage stafetten videre. Foto: Udfordringen.

Tilbage i 1981 fik Poul Thomsen et kald til at arrangere bibelcamping. Det har han nu gjort 40 gange, og i en alder af 84 år er det blevet tid at give stafetten videre.

Poul Thomsen havde egentlig opgivet at finde en afløser, men pludselig ringede telefonen, og i den anden ende var der en kvinde. Hun boede på Sjælland og havde ikke umiddelbart i tankerne, at hun og hendes mand skulle overtage Poul Thomsens livsværk i Gatten i Nordjylland, men efter et par telefonsamtaler og besøg er det ikke desto mindre sådan, det er gået.

På årets bibelcamping blev det så også gjort aldeles officielt, da der i forbindelse med et aftenmøde blev afholdt en lille overdragelsesceremoni, hvor Poul Thomsen gav stafetten videre til det nye lederpar, Birgitte og Bo Steffensen-Thomasen. Det var en rørende og stærk ceremoni, hvor der både på stolerækkerne og på scenen var plads til tårer i øjenkrogene, da Poul Thomsen holdt en tale til det nye lederpar.

En god overlevering er afgørende

Stafetten, der blev givet videre, skal i denne sammenhæng tages ganske bogstaveligt. For omkring ti år siden fik Poul Thomsen en stafet fra et af bestyrelsesmedlemmerne, som han skulle give videre, når der kom en afløser. Som der blev sagt i forbindelse med ceremonien, så er det netop overleveringen af stafetten fra den ene løber til den næste, der er det vigtigste og sværeste moment, når atletikudøverne løber stafetløb.

Hvis overleveringen kikser, er løbet så godt som tabt. Vurderet ud fra ceremonien ser det ud til, at overdragelsen er kommet godt fra start med god stemning, god vilje og afsluttende forbøn – og i øvrigt en helt fyldt sal med nye og gamle deltagere.

Lille camping, stor historie

Gatten Bibelcamping er en lille camping, men med en stor historie. En historie, der er bundet uløseligt sammen med Poul Thomsen og det kald, han fik tilbage i 1981. “Jeg oplevede, at Gud sagde til mig, at jeg skulle holde camping her 40 gange, men jeg må indrømme, at da vi måtte aflyse på grund af corona, så tvivlede jeg noget på, at det ville blive til 40 gange,” siger Poul Thomsen.

Men det gjorde det, og nu er det så umiddelbart op til Birgitte og Bo Seffensen-Thomasen, om det skal blive til endnu flere. Udover den årlige bibelcamping har Poul Thomsen og hans kone stået i spidsen for missions- og nødhjælpscenteret Sarons Slette, som blandt andet indsamler og sender nødhjælp til fattige dele af verden.