Dåbsfest på Sommerstævne ’23 ved Roskilde Fjord

Roskilde Fjord blev brugt til dåb i forbindelse med Sommerstævne ’23 i Roskilde. Foto: Astrid Melkær Andersen.

Dåbsgudstjenesten, hvor 12 unge og modne mennesker valgte at sige ”ja” til Jesus Kristus som deres Herre og frelser, var højdepunktet på Sommerstævne ’23 i Roskilde.

850 stævnedeltagere og mange gæster tog del i dåbsgudstjenesten ved Roskilde Fjord. En overvældende oplevelse, hvor spontane klapsalver og glædesudbrud fulgte hver enkelt i dåben. Sommerstævnets tema var ”Sendt…”, og sendt til os var sangeren Arina Mai. Hun åbnede Sommerstævne ’23 med et brag af en koncert.

Arina vil levere ambitiøs popmusik med et kristent budskab – og det gjorde hun. Musikken blev fulgt op med et stærkt personligt vidnesbyrd om at lære Jesus at kende og siden opleve at blive sendt ud i musikbranchen for at dele troen.

Program for børn og voksne

Programmet inviterede til KIDZ med festlige aktiviteter og de sjoveste lovsange for de mindste børn, BEAT for de lidt større børn, der helst ikke vil have forældrene med til alting, URBAN for teenagere, der søger troen og SOUL for de unge voksne, der er på vej ud i livet. For de voksne var der formiddagsundervisning med blandt andre John McGinley fra organisationen Myriad, en del af The Gregory Centre for Church Multiplication (CCX), der vil plante tusindvis af nye Church of England-menigheder de næste ti år.

”Vi skal plante tusindvis af kirker, ledet af lægfolk” var budskabet. Undervejs blev det tydeligt, at ”vi” ikke var en fjern organisation, men dig og mig. Kirkerne skal plantes lige der, hvor vi lever.

Det var en stærk oplevelse, da 12 personer blev døbt i Roskilde Fjord. Spontane klapsalver og glædesudbrud fulgte hver enkelt dåb. Foto: Astrid Melkær Andersen

Fokus på forbøn

Aftenmøderne bød på lovsangskoncert med Jacob Bay, inspirerende forkyndelse fra John McGinley, præst og missionær Andrew Brunson og de lokale kræfter Michael Frost fra BaptistKirken og Ruth Cilwik fra Evangelisk Frikirke Danmark. I år var der særlig fokus på forbøn. Under møderne var der indrettet et særligt område i hallen, hvor frivillige tilbød at lytte og bede med enhver, der havde brug for det.

Når aftenerne gik på hæld og livet spredte sig ud i forteltene, tilbød Grønningen ”Late Night Concert” med jazz og Leonard Cohen-fortolkninger med tilhørende historier til gammeldags guitar-blues. Salgsboderne meldte om rekordstor omsætning af kaffe og lune pandekager i de kølige sommeraftener.

Fakta

Sommerstævnet på Lindenborg ved Roskilde arrangeres af Baptistkirken i Danmark, Evangelisk Frikirke Danmark, Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund og Evangelisk Frikirkes Børn og Unge. I år foregik stævnet i uge 29.


Artiklen fortsætter efter annoncen: