Mosaik har valgt at slette indhold med Mike Pilavachi efter anklager om overgreb

Den grammy-vindende lovsangsleder Matt Redman har beskrevet, at det tog ham flere år at komme sig over Mike Pilavachis adfærd. Foto: Pressefoto.

Mosaik, som havde Mike Pilavachi som hovedtaler og underviser på Mosaiks lederkonference i 2018 og 2022, har valgt i al stilhed at fjerne indhold med Mike Pilavachi fra Mosaiks forskellige platforme.

I modsætning til den nuværende situation i det britiske har Mosaik valgt at gå mere stille med dørene. I en Facebook-gruppe for Mosaiks ledere skriver de, at de nu fjerner opslag og promovering af Mike Pilavachi efter at være blevet bekendte med anklagerne om psykiske og fysiske overgreb.

Mosaik var ikke bekendt med anklagerne

Ifølge Sam Michelsen, der er Mosaiks formand, blev de først bekendt med sagen efter sommerferien, hvor flere personer har meldt sig uforstående over Mosaiks manglende udtalelse.

”Vi var ikke bekendte med sagerne, da vi inviterede ham. Han har ikke haft kontakt til unge, men han har talt på vores konference i 2018 og i 2022 – og det var fine oplevelser begge gange, hvor vi oplevede undervisningen som god,” fortæller Sam Michelsen, der kalder de unges oplevelser med Mike Pilavachi for frygtelige.

”Vi må nu anerkende, at der har været en usund kultur omkring ham, og det er på alle måder frygteligt, at unge har oplevet svigt, magtmisbrug og manipulation,” siger Sam Michelsen. Sam Michelsen fortæller, at Mosaik har valgt at slette alle billeder og opslag på internettet med den nu noget omstridte evangelist og lave en erklæring til præster og ledere i Mosaiks lukkede gruppe på Facebook.

Den kendte lovsangsleder Matt Redman, der bl.a. har skrevet lovsangshittet 10.000 reasons, har arbejdet sammen med Mike Pilavachi i mange år og har i forbindelse med anklagerne mod ham også udtalt sig kritisk om Mike Pilavachis adfærd.

Hvorfor valgte I ikke at gå offentligt ud og lægge erklæringen på jeres hjemmeside? ”Vi valgte først kun at offentliggøre erklæringen for de præster og ledere, der havde været med til konferencen, men vi har hele tiden været klar til at lægge den på vores hjemmeside, hvis der er et behov for det blandt dem, som ikke var med til konferencen.”

Er det et udtryk for, at I vasker hænder og ikke vil forbindes med ham, når I fjerner opslag med ham på Facebook? ”Nej, vi har ikke noget at vaske hænder over i denne sag, da vi ikke var bekendt med overgrebene, da vi inviterede ham. Men vi ønsker ikke efterfølgende at promovere hans undervisning fra konferencen på vores platforme. Derfor er det fjernet,” fastslår Sam Michelsen.