Maritim høstgudstjeneste i Sømandskirken på Nyhavn

Hotel Bethel på Nyhavn hed tidligere Sømandshjemmet Bethel. I hotellets gård ligger Danmarks eneste sømandskirke.

Der holdes maritim høstgudstjeneste i Sømandskirken på Hotel Bethel, Nyhavn 22 i København den 8. oktober kl. 14.00.

Under gudstjenesten er der prædiken ved generalsekretær i Sømandsmissionen, Nicolaj Wibe. I forbindelse med kirkekaffen er der nyt fra Sømandsmissionens arbejde blandt søens folk i ind- og udland. Alle er velkomne til arrangementet.

Hotel Bethel

Hotel Bethel i Nyhavn rummer som noget helt særligt den eneste sømandskirke i Danmark. Inde i gården, placeret i den 200 år gamle lagerbygning, ligger kirken, som blev indviet i 1952, hvor blandt andre kong Frederik IX deltog. Kirken hører under Københavns Stift og er underlagt Holmens sogn. Hotel Bethel hed tidligere sømandshjemmet Bethel.

I dag er det et veldrevet hotel, og samtidig er historien bevaret. Det var her sømandsmissions-pioneren Andreas Wollesen (1845-1910) arbejdede ud fra Bethelskibet i Nyhavn og sømandshjemmet, som nu er Hotel Bethel. Skibene ankom blandt andet fra provinsen med forskellige varer for at sælge dem direkte fra fartøjerne til københavnerne.

Under Anden Verdenskrig stoppede sejladserne, da de blev for farlige, og efter krigen udkonkurrerede andre transportformer dem.
Flere af Hotel Bethels kunder er fortsat søfarende, ligesom Sømandsmissionen stadig er med.