Tennisstjernen Coco Gauff takkede Gud for sejren

Mens verdenspressen flokkedes om hende og kommentatorerne spurgte sig selv, hvad hun lavede, lå Coco Gauff på knæ og takkede Gud for sejren i US Open den 9. december 2023.

Den kun 19-årige vinder af US Open, Coco Gauff, er en stjerne, der også kan inspirere os andre til at være frimodige omkring vores kristne tro.

Da Cori Dionne Gauff, kendt som ”Coco”, i finalen havde besejret Aryna Sabalenka fra Belarus, lagde hun sig simpelthen på knæ midt på tennisbanen og takkede Gud! Denne handling overraskede kommentatorerne, som mente, at den unge vinder nok lige skulle bruge et par minutter for at få det hele til at synke ind. Men Cocos cheftræner og NBC-kommentator, Tony Dungy, vidste heldigvis præcis, hvad der foregik:

”Undskyld, jeg siger det, men Coco Gauff ’sugede ikke det hele ind’ i det øjeblik. Hun bad! Hun har tidligere været meget åben omkring sin kristne tro. Det virker ret indlysende, hvad hun laver her,” skrev Dungy.

Med sejren over Aryna Sabalenka vandt Coco Gauff kvindernes US Open i New York, efter undervejs at have besejret blandt andre Caroline Wozniacki. Det var Coco Gauffs første Grand Slam titel, og dermed er hun den første teenager til at vinde US Open, siden Serena Williams gjorde det i 1999.

Skønnere end ventet

Efter kampen var Coco Gauff rørt til tårer, da hun løb hen for at omfavne sin familie og trænerne. Derpå vendte hun tilbage til banen, hvor hun knælede i bøn foran sin stol. “Det har været så vigtigt. Jeg føler mig lidt i chok lige nu,” udtalte hun efter kampen, da tv-netværket ESPN spurgte ind til hendes tro.

”Jeg beder ikke om resultater, jeg beder bare om styrken til at give alt det, jeg har i mig, og så må det gå, som det går. Jeg er bare så velsignet. Så jeg er bare taknemlig for dette øjeblik. Jeg har bare helt ærligt ikke ord for det.”

Voksede op med tennis

Som barn så Coco Gauff US Open sammen med sin far, og hun så tennissøstrene Venus og Serena Williams nå til tops i sporten. Selv drømte hun også om en dag at kunne holde trofæet på Arthur Ashe Stadium. Allerede som 14-årig i 2018 deltog Coco Gauff i sin første tennisturnering. Og som 15-årig vandt hun endda over sit eget idol, Venus Williams, på Wimbledon.

Gennem hele karrieren har hun talt åbent om sin kristne tro. I utallige interviews har hun talt om, hvordan troen hjælper hende til at forblive ydmyg til trods for den stigende berømmelse – og hun er bevidst om at bruge disse anledninger til at fortælle andre om Gud. I et interview med New York Times fra 2019 fortalte Coco Gauff, at hun og hendes far beder sammen før hver kamp.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Siden jeg var otte, har min far og jeg bedt sammen før hver kamp. Vi beder ikke om sejr, men bare om, at både jeg og min modstander må undgå skader,” fortalte hun. Efter en nedslående sæson i 2022 skrev Coco på de sociale medier:

“Vi lever og lærer, men det vigtigste er, at vi bliver ved med at forsøge. 2022-sæsonen er forbi, og det er afgjort en, jeg aldrig vil glemme. Tak, Gud, fordi du gav mig styrke både under højdepunkter og lavpunkter i denne sæson.” I august 2023, da hun vandt Masters 1000 i Cincinnati Open, skrev hun blandt andet: “Jeg takker min Herre og frelser, Jesus Kristus.”