Disse tre ting må kristne gøre, når hele verden brænder

– En global konflikt er et signal om den kommende afslutning på denne tidsalder, fastslår Max Lucado. Alligevel har kristne ingen grund til panik, mener han.

Pastor og bestsellerforfatter Max Lucado har skitseret, hvordan kristne bør reagere midt i en global konflikt, som ifølge ham er et “signal om den kommende afslutning på denne tidsalder”. Han hentyder både til den igangværende konflikt mellem Ukraine og Rusland og til det nylige angreb på Israel af terrorgruppen Hamas.

Det skriver Christian Today.

Verden er i krig

”Af de seneste 3.400 års registrerede historie har mennesker kun været krigsfrie i 268 år, eller 8% af dem. Vi lever i evigt tilstedeværende frygt for verdensomspændende ødelæggelse. Lad én person trykke på én knap, og atomkatastrofe kan ske. Rusland har invaderet Ukraine. Kina truer Taiwan. Israel føler sig klemt af Hamas mod syd og Hizbollah mod nord,” skrev Lucado, der er leder af ​​Oak Hills Church i San Antonio, Texas. I en klumme udgivet af Fox News skrev han den 15. oktober:

”Israel er under angreb. Bare meddelelsen var nok til at tynge vores hjerter. Måske har du ligesom jeg ikke været i stand til at vende dig væk fra nyhedsrapporterne:

– Over 1.300 jøder døde, når dette skrives. Tilsvarende antal dræbte blandt palæstinensere.
– Barbariske handlinger mod børn og ældre.
– Over hundrede mennesker taget som gidsler.
– Uskyldige palæstinensere er fanget i Gaza.
– Træfninger i det nordlige Israel med Hizbollah.
– Missiler stryger over den israelske himmel.
– Iran er mistænkt for at være medskyldig i angrebene.”

”Rige mod rige”

“Kain var voldelig først. Vi er stadig voldelige. Alligevel har verden i de sidste par årtier set volden eskalere til nye niveauer. Udtrykket ‘nation mod nation, rige mod kongerige’ er et hebraisk formsprog for en verdenskrig. En global konflikt er et signal om den kommende afslutning på denne tidsalder,” skrev præsten.

Men alligevel er der gode nyheder, fastslår Lucado: “Jesus, den, der advarede om disse dage, vil udfri os fra disse dage. Fødselsveerne vil fortsætte. Hyppigheden af ​​bedrag og splittelse vil stige, men Jesus vil beskytte os, indtil han kommer, og han vil udfri os, når han kommer. Af den grund sagde Jesus denne næste sætning: ’Se til, at I ikke lader jer skræmme’,” understreger præsten med henvisning til Matt 24,6.

Tre vigtige reaktioner

Lucado nævner tre måder, kristne bør reagere på, under urolige tider:


Artiklen fortsætter efter annoncen:1. Sørg først for, at du er frelst. Jesus Kristus døde på korset for syndere som dig og mig. ”…han vil, at ingen skal gå fortabt, men at alle skal nå til omvendelse,”
(2 Pet. 3,9), understregede han.

2. For det andet opfordrer han troende til at “bede om fred i Jerusalem” (Sl. 122,6).
“Gud har en særlig pagt med Israel. Jesus blev født der. Han døde der. Han opstod fra graven der, og han vil vende tilbage dertil. Det er ikke underligt, at den lille nation Israel har været det mest omstridte land i historien. Det er skuepladsen for Guds historie om frelse. Bed indtrængende for nationen Israel,” skrev han.

3. Til sidst minder Lucado kristne om ikke at gå i panik: “Lad ikke dette kaos tynge dig. Hold fast. Hold godt fast.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Max Lucado slutter sit indlæg med ordene: ”Gud sidder stadig på tronen.”