Sandheden er essentiel

Af Caroline Hjøllund

Læs gerne Efeserbrevet kap. 6, vers 10-18 (14). ”Så stå da fast, spænd sandhed som bælte om lænden”.

Det er en mærkelig begyndelse på en samtale – eller en klumme. Dog er den interessant. Paulus er her i gang med at fortælle om en konstant krig, der vedrører alle i verden. Og nej, det er ikke krigen mellem Rusland og Ukraine eller Anden Verdenskrig. Tværtimod er denne krig en, der har foregået lige fra Adam og Evas tid til os her i dag.

Krigen mellem godt og ondt – sandhed og løgn – Gud og Djævelen. Sandheden er, at denne krig har Gud for længst vundet, men hver en dag ønsker Djævelen at ”formindske” Guds sejr. Han ønsker at plante løgn midt i sandheden, så at mennesker – vi – falder ud af Guds hænder og ned i hans. Derfor er vi konstant i en kamp for vores liv. Er det ikke mærkværdigt, at vi knap nok ænser det i vores hverdag?

Paulus forklarer videre, at denne krig ikke kan vindes med ”normale” våben, da det ikke er en ”normal” kamp. Her er det tro og ord, der skal bruges. I enhver kamp skal man altid have en rustning på for at beskytte sig mod angreb. Derfor starter Paulus med ordene her. Fordi, hvis man skal have en rustning på, skal man starte med bæltet. Ellers falder resten fra hinanden. Han siger faktisk, at sandheden er essentiel at starte med.

– Hvad er så sandhed?

Ofte hører man sætninger som: ”Du skal finde din egen sandhed,” og ”hvis du føler, det er rigtigt, så er det rigtigt.” Ens egne tanker og følelser er lige pludselig blevet som lov og orden. Verden opfordrer os ikke til at se i Bibelen, men på os selv. Derfor er de ord, verden i virkeligheden siger, ”Se på dig selv, ignorer Gud. Han vil dig ikke noget godt. Han er uretfærdig.”

Løgnen sprudler frem alle vegne og infiltrerer os. Den drypper ud over os i små mængder og bruger ord, som vi kender og forbinder med noget godt, så vi forbliver blinde. Djævelen ønsker ikke, at vi ser Sandheden. Den eneste sandhed. Guds sandhed. Og det er den, der er så vigtig. Den er grundlæggende for os som mennesker, hvis vi skal trives på nogen måde.

Tro mig. Den er så grundlæggende, som taget er for et hus. Uden tag bliver huset fyldt op med vand og ødelægger alt, der var lavet godt og kunne bruges til noget. Derfor vil Paulus understrege sandheden. Hvad er sandhed så? Det er så simpelt som det er sagt: Jesus! Han siger det selv i johannesevangeliet kap. 14, vers 6: ”Jeg er Sandheden, Vejen og Livet.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jesus er altså lig med Sandheden. Hvis du vil høre mere om sandheden, så må du finde ud af, hvem Jesus er. For det er lidt for langt at skrive om i denne klumme, desværre.