Forbønsgudstjeneste i Viborg Domkirke

I Viborg Domkirke holdes der forbønsgudstjeneste for forfulgte kristne den 19. november. Prædikenen holdes af gospelsangerinden Helen Berhane fra Eritrea. Privatfoto.

Både herhjemme og i udlandet holder kirkerne særlig forbøn for forfulgte kristne i november. I Viborg Domkirke holdes der den 19. november fra kl. 16.30 en fælleskirkelig forbønsgudstjeneste.

Fokus på Eritrea

Biskop Henrik Stubkjær leder forbønsgudstjenesten, mens prædikenen holdes af den eritreiske gospelsangerinde Helen Berhane. Hun blev selv udsat for fængsling og tortur på grund af sin kristne tro, før hun kom til Danmark som flygtning. På organisationen Open Doors’ liste over lande med størst forfølgelse ligger Eritrea nu på fjerdepladsen.

Helen Berhane vil også synge en sang undervejs i gudstjenesten. Efter gudstjenesten – hvor alle inviteres over i Sognegården til en sandwich – vil hun fortælle lidt mere om sin egen historie.

Gudstjenesten indledes med en procession, hvor børn fra forskellige lande bærer lys op gennem kirken. Under gudstjenesten er der mulighed for selv at tænde et lys som en bøn for verdens forfulgte. Asylkoret fra Udrejsecenter Kærshovedgård vil desuden medvirke i gudstjenesten, som simultantolkes til både engelsk og farsi.

Afviste asylansøgere fra Kærshovedgård har også sunget under en tidligere forbønsgudstjeneste i Viborg Domkirke. Asylkoret ledes af Anna Lisbeth Sonne. Foto: Henrik Helms

Det er en arbejdsgruppe under Stiftsudvalget for Kirken i Verden, Viborg Stift, der står bag gudstjenesten og det efterfølgende arrangement. I år arrangeres gudstjenesten i samarbejde med den katolske kirke i Viborg, Skt. Kjelds Kirke og frikirken Åbenkirke i Herning.